מחלה יציבה סרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

20/11/2017 | 08:31 | מאת: רם

ב 2006 חליתי בסרטן שד עברתי כימו הקרנות וכדורים. בשנת 2015 הרגשתי כאבים בחזה ויש לי ממצא בעצם החזה. מוגדר סרטן שד גרורתי מחלה כרונית. מטופלת ב ארומסין 25 מג ואייברנס מדצמבר 2016 + הקרנות לעצם החזה. סיטי פט מיולי 2017. "קליטה פתולוגית של FDG אך בעוצמה נמוכה יותר בנגעים ידועים בסטרנום". סיכום: שיפור מטבולי בנגעים בסטרנום. סיטי פט מנובמבר 2017. "קליטה פתולוגית של FDG בנגעים ידועים בסטרנום, ללא שינוי מהותי בצורתם ובעוצמת הקליטה של FDG בהם". סיכום: מחלה יציבה בסטרנום. 1) לאחר עוד 4 חודשים של המשך טיפול אין שיפור. מה המשמעות? 2) אחת לשלשה חודשים מבצעת סיטי פט. האם הכרחי ומה מידת הסיכון מבחינת קרינה? 3)כיצד ניתן למגר את הנגע היחיד בסטרנום?(תרופות אחרות?ניתוח כירורגי?) בברכה

20/11/2017 | 09:05 | מאת: פרופ' וולף

מחלה יציבה תוך טיפול זה מצויין. העיקר שהמחלה לא מתקדמת. אין שום נזק בבדיקות הפט. לא הייתי מנסה לתת טיפול מיוחד לגרורה זו או אחרת, אלא אם היא כואבת ומפריעה.

20/11/2017 | 15:17 | מאת: רם

האם בכלל ניתן להסיר את הממצא היחיד(הנגע) בסטרנום או שהנגע לא יעלם? ושוב תודה

מנהל פורום טיפול בסרטן