פצעים על הלשון מלויים בחום

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

30/09/2013 | 10:50 | מאת: שונית

ד"ר מיזיריצקי שלום רב, בארבעת הימים האחרונים אני סובלת מפצעים על הלשון. הפצעים הללו מופיעים בעיקר בקצה הלשון ובצידיה, וכואבים מאוד באופן מתמיד. עובדה זו מקשה מאוד על אכילה (שמתי לב שבעיקר מזונות חמים או חריפים) ומשקאות מוגזים, מהם אני כמובן נמנעת כעת. כמו כן אני חשה שינויים בחוש הטעם, וסובלת מחום קבוע שאינו יורד גם לאחר נטילת כדורים להורדת חום. החום אינו גבוה, הוא נע בין 37.3-37.8. עם זאת אני חשה מותשת, חלשה, רדומה ולא מרוכזת. פניתי לרופא המשפחה שרשם לי משחה לשימוש מקומי בלשון שנקראת אורקטור אי, בה התחלתי להשתמש אך נכון לעכשיו אין שינויים (חשוב לציין שאת הטיפול התחלתי רק אתמול וכמובן אינני מצפה לתוצאות מיידיות). הוא ציין שאני סובלת ככל הנראה ממשהו ויראלי, ומעבר להסתכלות על הלשון לא ערך בדיקות נוספות. לאחר מתן הרקע אודות מצבי הרפואי הנוכחי, רציתי לשאול האם יש קשר בינו לבין- CMV. אחותי בהריון כעת, בחודש השלישי להריונה, ובילינו זמן רב יחד בימים בהם חויתי את התסמינים הנ"ל. שתינו מודאגות ביותר מאחר וסכנות ה-CMV לנשים בהיריון הן חמורות מאוד וקיוינו לשלול כל קשר, אך כמובן שאנו נטולות כל ידע רפואי ואבחוני מסוג זה. אני מתנצלת על אורך ההודעה, חשוב לי לפרט את תמונת המצב במלואה כדי לאפשר לך הסתכלות מדוייקת ככל הניתן על המצב. כמו כן, אם תיתכן האפשרות שמדובר ב-CMV, מה עלינו לעשות הלאה על מנת לוודא שאינה נבדקה? אודה מאוד להתייחסותך, המשך שבוע נעים.

11/10/2013 | 13:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שונית שלום, מקווה בינתיים התופעה חלפה. יתכן ואם תבצעי בדיקות דם תוכלי לזהות CMV. בברכה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה