נפיחות בחיבור בין הלשון ללוע

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

16/10/2019 | 19:10 | מאת: יפעת

לפני כ-10 ימים התנפחה לי בלוטת הלימפה בצוואר. בהתחלה חשבתי שזה כתוצאה מאפתה, אך מבדיקה ידנית שלי ואחכ גם של רופאת שיניים הסתבר שיש נפיחות (מעין בצקת שאם לוחצים שם זה ממש כואב) ממש בקצה הפה. קיבלתי כמובן משחות, ג'ל ומי פה. ובעקבות כאבי תופת בשיניים ובאוזן, אף קיבלתי אתמול אנטיביוטיקה. הכאבים עדיין חזקים. מה עוד ניתן לעשות ?? הגישה למקום למריחת משחה/ ג'ל מאוד בעייתית.

שלום רב, נפיחות בבלוטת הלימפה קשורה לרוב לדלקת סביב שן בינה או טוחנת תחתונה. רצוי לשקול מתן אנטיביוטיקה. לרוב אין קשר לפצע בלוע. כדאי לבצע צילום פנורמי ולהיבדק אצל רופא שיניים.בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה