סיכון לקרע והיפרדות רשתית

דיון מתוך פורום  רשתית

11/12/2021 | 11:32 | מאת: חני

בת 24. לאבי היה לפני עשור קרע ברשתית שטופל בלייזר. ( הוא עם -11) לי יש קוצר ראיה בינוני (-4.5) ואיזור קטנטן של לטיס בהיקף הרשתית משמאל. בנוסף לפני כשנתיים חוויתי היפרדות זגוגית. אי אפשר לתאר כמה הנושא הזה מפחיד ומעסיק אותי. אני מתחרפנת מזה. אני פוחדת נורא מהסיכון שלי להיפרדות רשתית וכל ארבעה חודשים מגיעה לרופא. רציתי לדעת מה באמת רמת הסיכון שלי ואם יש דברים שאני צריכה להימנע מלעשות. תודה ממש

שלום קודם כל- סך כל הסיכוי לקרע או הפרדות רשתית נמוך מאש. אצלך סטטיסטית- קצת יותר. עדיין נמוך שנית- כשיש כבר הפרדות זגוגית זה גורם מגן… כבר יש פחות סיכוי שהרשתית תיקרע מכיוון שהזגןגית כבר לא מושכת …..

מנהלי פורום רשתית