אני צריכה מענה דחופה וכמה שיותר מהר לפני שניגשים איתי לחדר ניתוחים לר

דיון מתוך פורום  רשתית

26/10/2021 | 12:09 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 יש לי בעיה בעיניים של קוצר ראיה גבוה וחורים ברשתית מי פגות עין שמאל כבר עשו פעמיים לייזר לרשתית בגלל שראו את המצב גדול בעין ועין ימין לא עשו כלום במשך השנים בגלל שהרופאים ראו שהמצב של הפוביאה – מקולה מאוד קטן להם הם שלחו אותי לבירור לבקנות בגנטיקה בית חולים בילינסון שם גילו שהבעיה של הפוביאה לא קשור ללבקנות כשניסיתי להסביר להם שהמצב מחייב התייחסות רצינית לא התייחסו ואף לא עבירו את המצב למרפאת עיניים כשניסיתי לגשת למרפאת עיניים בעצמי אמרו לי שאני צריכה להיות פעם בשנה במעקב אצל רופא עיניים בקופת חולים. אתמול הייתי בקופת חולים למעקב ופגשתי במקרה רופא עיניים לאוקולופלסטיקה ולא ידעתי את זה מי קדום הרופא עשה לי בדיקת לחץ תוך עיני כמו שבקשו וראה ברוך השם הלחץ לא גבוה אבל בנוסף נהיה לי לפני שנתיים קעור בעין ימין (בעיקר בעין ימין כי העין הזאת בקושי רואה...) ובגלל שהלחץ תוך עיני מאוד נמוך לא מתייחסים למצב בכלל. התחילו להזניח את זה ממש וגם בקופת חולים לא רוצים לתת לי רופא עיניים רשתית שאני אשאל אותו האם יש טעם לעשות שוב מעקב גנטי לבעיה ברשתית על מה שאין??? האם עדיף שאני אפסיק את המעקב כאן ועכשיו כדי לא לאבד שנים יפות לחיות??? הקופה לא נותן לי את האפשרות לשאול את השאלות האלה ולכן אני לא יודעת מה לעשות. בגלל שיש לי גם קוצר ראיה גבוה ואני עם מספר במשקפיים לא נכונים כבר כמה שנים אני ממש מפחדת לאבד את עין ימין ואחת אמרה לי שאם אני לא אפסיק את כל הבדיקות של העיניים היא לא תעשי משקפיים ועכשיו אני ממש מרגישה שהמצב לא כל כך טוב ואני מאוד מפחדת שהמצב יתדדרר כי אם כן יהיה לי ששון ושמחה עם ניתוח רשתית בקרוב אשמח לדעת מה אני עושה האם יש פתרון למצב ואם כן איזה אשמח למענה תודה רבה במרפאת גנטיקה הם רוצים לעשות מעקב לרשתית בגלל הבעיה של הפוביאה היפופליזה שלא קשור לבקנות בכלל ובגלל שזה לא קשור ללבקנות הם רוצים לעשות בירור אולי זה קשור לבעיה ברשתית של רטיניס פיגמינטוזה כמה שאני מנסה להסביר להם שהמצב לא נראה לי בגלל זה וגם יש לי עכשיו פזילה שלא עשו לי משקפיים נכונים ואני מאוד מפחדת שיצאה לי מי זה בעיה ממש של התרגלות למשקף ושל בעיה של חוסר נוחות וגם התאמצות לעיניים בגלל משקפיים לא נכונים אשמח לדעת מה אני עושה בכזה מצב תודה רבה לוברבום גולדה פרידא אני מבוטחת בקופת חולים לאומית האם אפשר לעשות איתכם שיחה טלפונית כדי באמת לבדוק ביחד מה עושים בכזה מצב ולאן הולכים ומה עושים תודה רבה

שלום לא חושב שיש לזה תשובה טלפונית. צריך להיות על סמך בדיקה של רופא בתחום. ו/או אופטומטריסט.

מנהלי פורום רשתית