ERM מקולה . מה הצפי העתידי?

דיון מתוך פורום  רשתית

30/10/2021 | 17:36 | מאת: מניהm

בשנה וחצי האחרונה בביקורות אצל רופאי עיניים נרשם מקולה אי.אר.אם. שנה וחצי שזה סטטי. גם עשיתי קטרקט. בביקורת עכשווית עדיין רשום כמובן הממצא. ברצוני לברר מה הצפי להחמרה? האם תמיד יש החמרה? או אפשר לחיות שנים רבות ושהמצב יהיה סטטי. איך באה לידי ביטוי ההחמרה? אני בת 70. ואני מאוד מודאגת מהידרדרות ראיה בגלל זה ומניתוח חלילה. תודה על הסבר

שלום זהו מצב בו יש קרום על מרכז הראיה כל עוד לא מפריע לראיה לא נוהגים לנתח ככל שקיים יותר זמן ללא שינוי - יותר טוב הניתוח מורכב יחסית - אבל עם סיכויי הצלחה מצויינים מציע להישאר במעקב צמוד

מנהלי פורום רשתית