פענוח תוצאות בדיקת רופא עיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

04/10/2019 | 18:50 | מאת: נדב.י

שלום ד"ר, אני בן 25, בעל צלינדר וקוצר ראיה myopia, מרכיב משקפיים מחטיבת הביניים. ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקת סיבה לירידה באיכות הראיה, הילות וקרניים סביב פנסים (לפי מחקר קטן שעשיתי ברשת זו תופעה של קטרקט - שאצלי עפ הרופא אין) וגופים צפים בעין. הבדיקה כללה הרחבת אישונים. הרופא אמר שכנראה הסיבה לירידה באיכות הראיה זה גדילת מספר המשקפיים ולא יותר מכך. האם תוכל לחוות את דעתך בעניין? להלן התוצאות של שתי העיניים: עפעפיים - תקין לחמית - שקטה קרנית - שקופה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ - applantion 14 mm hg קשתית - normal אישון - rrr no apd עדשה - זכה זגוגית - floaters רשתית - שטוחה. מקולה תקינה. עצב הראיה בגדר הנורמה. זה הרופא השני שביקרתי אצלו בתקופת זמן קצרה ושניהם העלו את אותן התוצאות ואף אחד מהם לא הפנה אותי למעקב או לבדיקה נוספת - האם ניתן לסמוך על כך ששני רופאים העידו דבר מה אז זה נכון? לפי חיפוש ברשת ההילות והקרניים יכולים להיות כתוצאה של קטרקט- האם יתכן שאף אחד לא זיהה את זה? אציין שההילות והקרניים יותר מוחשיים כשאני ללא משקפי ראיה (עד לפני מס חודשים לא הייתי נוהג להרכיב משקפי ראיה שיש לי שנים ארוכות פרט לקריאה..הייתי מסתדר טוב) אני אבוד בנושא הזה..

שלום רב, נתחיל מהסוף, הסיכוי לקטרקט בגיל 25 הוא נמוך ביותר. ככל הנראה בתקופה האחרונה אינך מסתדר עם משקפיים (קורה עם הזמן) והם מצליחים להקטין את הסינוורים וההילות. חוץ מזה אני לא מתווכח עם ד״ר גוגל!

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר