מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/09/2016 | 15:49 | מאת: יוני

שלום מה ההבדל בין תרופות SSRI ל- SNRI? האם שניהם יעילים באותה מידה לחרדה והתקפי פאניקה או שיש ייתרון למי מהם? מבחינת תופעות לוואי מה יותר טוב? מבחינת עליה במשקל, מה פחות בעייתי? מה הסיבה שה-SSRI יותר נפוץ ומוכר? אני משתמש ב-SSRI (לוסטרל) בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, עליתי במשקל לא מעט. האם יש הגיון וטעם להחליף למשפחת ה SNRI? תודה רבה

בין תופעות הלוואי האפשרויות לשני הקבוצות: ישנוניות/הפרעות שינה, ירידה ברמות נתרן, סיכון מוגבר לדמם עם תרופות אחרות הגורמות לכך, שינוי בלחץ דם, כאב ראש, שינוי במשקל, תופעות לוואי בתפקוד מיני, תופעות לוואי במערכת העיכול, תסמונת סרוטונין ועוד. לרשימת תופעות לוואי רחבה יותר, יש לעיין בעלוני התכשירים עצמם. כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, ההשפעה היא אינדיבידואלית ויש שינויים קלים בפרופיל תופעות הלוואי בכל אחת מהתרופות בקבוצות השונות (כלומר לדוגמא תרופה מסוימת יכול לגרם בשכיחות גבוהה יותר לעלייה במשקל אך בשכיחות נמוכה יותר להפרעות שינה מתרופה אחרת). יתכן ש-SNRIs יגרמו לשכיחות נמוכה יותר במשקל מחלק מה-SSRIs. לגבי התאמת טיפול פרטנית, יש לפנות לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי