זריקת פרוליה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/08/2013 | 12:22 | מאת: אילנה

שלום רב, אני צריכה לקבל זריקת פרוליה אחת לחצי שנה, זאת לאחר שנטלתי ריבון 150 וסבלתי מתופעות לוואי של כאבי ראש קשים ותחושת שפעת ולאחר 6 שבועות עם כדורי אוויסטה שגרמו לתחושת כבדות, חולשה ברגליים והתכווצויות. סבלתי מכאבי שרירים גם לאחר נטילת סטטינים. לפני כ- 10 חודשים עברתי נתוח פריצת דיסק ומידי פעם סובלת מכאבי גב. לאור ההיסטוריה הרפואית - האם הייתם ממליצים על זריקת הפרוליה כל חצי שנה? תודה מראש, אילנה

ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפוייה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. ת"ל השכיחות של פרוליה הן: תופעות עוריות, עצירות, כאבי עצמות ושרירים, כאבי גב, בצקות ומחלות זיהומיות. נא לפנות לרופא להתאמת הטיפול היעיל והבטוח עבורך.

25/09/2013 | 09:17 | מאת: פלוני

שלום. מה ניתן לעשות כסובלים מכאבים חזקים מאוד בגב תחתון כשידוע שיש אוסטואפורוזיס קשה לאחר הזרקה של פרוליה..

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי