תופעות לוואי מכדורים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/01/2019 | 06:57 | מאת: רמי

שלום .אני מטופל דיאליזה שסובל מלחץ דם גבוה 190/130 אני מקבל קרדילוק 5 ×2קאדקס 4 וגם אקספורג 160 בערב .בצלום חזה יש לי תפליטים שגורמים לי לקוצר נשימה בשכיבה בלילה .התופעה של קוצר נשימה מופיעה בלילה בעיקר לאחר לקיחת כדור אקספורג עם קרדילוק .בלילה מופיעות בחילות קשות שלא יוצא כלום ממנה בזמן ניסיון ההקאה .אני גבר בכושר טוב בן 51.האים יש קשר לתרופות ולתופעות ואם התרופות מתאימות לי בכלל .רופא ריאות אומר שיש מצב שיש לי ברונכיטיס כתוצאה מאגירת נוזלים .אני מרגיש לא טוב לאחר לקיחת הכדורים שצינתי בערב .

התכשיר קרדילוק מכיל את התרופה bisoprolol -חסם בטא, קדקס מכיל את התרופה doxazocin -חסם אלפא התכשיר אקספורג' מכיל שתי תרופות (מקבוצות פרמקולוגיות שונות),: valsartan אנטגוניסט לרצפטור אנגיוטנסין ו-amlodipine חוסם תעלות סידן. Amlodipine (אחת התרופות בתכשיר אקפורג') עלולה לגרום לצבירת נוזלים בריאות במטופלים עם אי ספיקת לב. כל התרופות המצוינות עלולות לגרום לבחילות בחלק מהמשתמשים. עם זאת, אין מספיק מידע, כדי להעריך את הקשר בין התופעות שציינת לתרופות. מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור והתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי