ואזודיפ קומבו וקדילוק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/01/2019 | 09:25 | מאת: ליב

שלום רב, אני בת 45. לאחרונה התחלתי טיפול למניעת יתר לחץ דם. נטלתי טריטייס 2.5 מ"ג לתקופה קצרה. אך ללא שיפור. התרופה הוחלפה בימים האחרונים לואזודיפ קומבו 10 וקרדילוק 1.25. מיד עם תחילת השימוש בתרופות החלה נזלת, דגדוגי אף, התעטשויות. הדבר חלף ליום אחד אך למחרת חזר ונשאר.. בנוסף, לאחר נטילת התרופות בבוקר, אני סובלת מהשתנה מרובה עד שעות הצהריים. לאחר מכן יש רגיעה. אני רגילה בכל בוקר לשתות מיץ לימון עם מים פושרים. לאחר מכן נוטלת את התרופות. בדר"כ בריאה. סובלת מדלקות בסינוסים, ונוטלת טיפול מונע - תרסיס נזוקורט. האם יתכן שמדובר בתופעות לוואי? האם מותר לשתות מיץ לימון וליטול בסמיכות את התרופות? אקדים תודה לתשובה

התכשיר ואזודיפ קומבו מכיל שתי תרופות: Lercanidipine , השייכת לקבוצת חוסמי תעלות סידן ו-Enalapril, השייכת לקבוצת מעכבי האנזים המהפך אנגיונסין. התכשיר קרדילוק מכיל את התרופה Bisoprolol, השייכת למשפחת חוסמי הבטא. יצירת כמויות גדולות של שתן ונזלת יכולות להיות תופעות לוואי נדירות של התכשיר ואזודיפ קומבו. גירוי באף והתעטשות יכולה להיגרם ע"י נאזוקורט. כאשר תופעות מתרחשות/ מחמירות עם תחילת טיפול תרופתי /עליית מינון ומשתפרות /חולפות עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לטיפול התרופתי. עם זאת, יתכן שהתופעות מיוחסות ל"התקררות". אם התסמינים אינם משתפרים או אם קיימת החמרה או תסמינים נוספים, יש להיוועץ ברופא. אין מניעה מליטול את התרופות עם מיץ לימון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי