השפעת תרופות לטווח ארוך וההתפתחות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/12/2018 | 03:05 | מאת: דורית

היי, אני בת 19 בהיותי בת 14 חליתי בכאבים כרוניים בגב הרופאים האשימו הכל על הנפש , ובגיל 15 הלכתי לטיפול פסיכאטרי בשביל שפחות יכאב לי הגב, הפסיכאטר נתן לי לפחות במשך שנה המון תרופות בהתחלה סימבלטה,אחר כך מודאל סרקאויל ריספרדל , אלטרולט, אמביאן , זיפרקסה,גודן משהו כזה ויפאקס והכל גם במינונים יחסית גבוהים ועוד כל מיני סוגים שאני לא זוכרת יש לציין שאין לי שום מחלת נפש, אמרו שזה יעזור לי לכאבים ולמתח הנפשי הרב שנגרם לי בעקבות זה שאלתי אליכם רוקחים נכבדים הכאבים שהיו לי לפני לקיחת כל התרופות האלה היו הרגשת כאבי כאבי שרירים במשך הזמן עם השימוש בתרופות הפסיכאטריות החלו לי תופעות נוירולוגיות כגון נימולים בהתחלה באזורים בודדים לאחר מכן בכל הגוף, יש לציין שתופעות אלו לא היו לפני לקיחת תרופות מן הסוג הזה אני כבר במשך שנתיים לא מתיחסת לנימולים האלו כי אני מכלילה את זה בתוך הכאבים הכרוניים שלי אך פתאום אני מחברת אחד לאחד האם זה ייתכן שהתרופות שניסיתי כל כך הרבה תרופות פסיכאטריות בתחלופה כל כך גבוהה יכלה לגרום לזהכי זה התחיל מזה יש לציים שהפסיכאטר החליף לי כל חודש כמעט תרופה. האם זה יכול להיות ובנוסף האם יתכן שבגלל שקיבלתי את זה בהתבגרותי בגיל 15 בלבד זה השפיע על התפתחות האישיות שלי ? כמו כן לאף אחד מבני משפחתי אין בעיה בבלוטת התריס וסמוך לשנתיים האלו שניסו כל כך הרבה תרופות נהיה לי תת פעילות בלוטת התריס האם יכול להיות שהתרופות גרמו לזה, יש לציין שאני מאד האמנתי במערכת הרפואית ולקחתי כל תרופה שהפסיכאטר אמר והיום אני מבינה שהוא פשוט העמיס עלי תרופות של חולי סכיזופרניה שלי בכלל יש פיברומיאלגיה אשמח לתשובה זה מטריד אותיהאם יש קשר לתרופות לבין הנימולים תודה רבה. אני חושבת שלרוקחים יש להם ידע עצום לפעמים יותר מרופאים. אשמח שתחכימו אותי, תודה.

נוירופתיה יכולה להיגרם מגורמים מגוונים ביניהם שימוש בתרופות או התבטאות של מחלה סיסטמית. היפותירואידזם למשל יכול לגרום גם הוא לתסמינים של נוירופתיה. על מנת להעריך קשר בין תרופה ותופעה, יש לשלול גורמים אחרים לתופעה, יש להעריך את הקשר לזמנים כלומר לקבל מידע מסודר אודות הטיפול התרופתי (זמנים, מינונים, משך טיפול) ואת המועד בו התחילה תופעת הלוואי החשודה. לבדוק האם חל שיפור בפחתת מינון או הפסקת טיפול של תרופה. בנוסף, לציין מידע על ההרגלים/מצב רפואי ברקע (למשל צריכת אלכוהול, תפקוד כלייתי וכו'). בפנייתך אין מספיק מידע כדי להעריך את הקשר בין הנימול לבין התרופות שקיבלת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי