כתר זמני לאחר טיפול שורש לא מחזיק מעמד במקום

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים אסתטיים

16/09/2016 | 02:00 | מאת: דניאל

שלום לפני כשלושה חודשים עשיתי טיפול שורש בשן תחתונה אחרונה הטיפול שורש נעשה בשן שהיה בה סדק, ובמשך הזמן התפתח נמק ונדרש טיפול שורש. (הסדק עדיין קיים) לאחר מכן בוצע כתר זמני, והוא לא החזיק מעמד במקום, כבר הייתי כמה פעמים אצל הרופאת שיניים והיא הדביקה שוב וניסתה לשפר את האחיזה. הכתר נמצא כל הזמן על השן, אני לא מוציא את זה, אלא לוחץ על זה מדי פעם בכדי שלא יזוז. הכתר הזמני אמור להיות בעוד שלושה חודשים, מאחר ומדובר היה בטיפול שורש מורכב - תעלה מסויידת - סדק בשן, הוחלט לחכות חצי שנה לפני ביצוע כתר קבוע. האם אני חייב לחזור לרופאה שתדביק לי שוב ושוב את הכתר או שאפשר לחיות עם זה כך עוד שלושה חודשים? המצב כעת הוא שלפעמים זה זז, זה נשלף בקלות עם היד, ופעם ב גם יוצא מהמקום. זה מסכן את השן? את החניכיים? יכול להתפתח משהו מתחת לכתר? ועוד משהו קטן, עד היום יש לי רגישות בחניכיים באזור של השן ההיא, זה מפריע לי בעיקר בצחצוח שיניים, המברשת מכאיבה לי (אך בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופאה היא אמרה שהיא לא רואה בעיה בחניכיים, וכנראה זה קשור לכתר). האם זה נורמלי? תודה רבה

הכתר הזמני מגן על השן, ודאי בשן עם סדק. אם הבעייה שהכתר נשבר, אפשר להכין כתר מאקריל מבושל, שהוא חזק יותר. אם הכתר נופל בשלמותו , יתכן ואין מספיק רטנציה, ואז הבעייה תהיה גם בכתר הקבוע. בכל מקרה לחצי שנה ניתן להדביק בדבק חצי קבוע , או אפילו בדבק קבוע.

מנהל פורום טיפולי שיניים אסתטיים