סבוריאה+אלרגיה לאבק תיסכול שלא נגמר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/11/2019 | 16:31 | מאת: זיו

היי כבר 3 שנים אם סבוריאה וחצי שנה האחרונה גם התגלתה אלרגיה לאבק לסבוריאה לוקח ניזורל+אלוקום בשנה וחצי האחרונות עכשיו הגירוד לא פוסק בכל חלקי הגוף העור ממש רגיש לכל דבר לפעמים הרגשה של בעירה של העור פלוס גירוד אדמומיות פצעים וקשקשים בפנים עכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות 3 שנים שאני כל היום מתגרד ומסתכל במראה לראות איזה פצעים יש לי היום ולנקות קשקשים מעור הפנים ברגע שאני מנסה להפסיק אם הניזורל או האלוקום לכמה ימים המצב עוד יותר מחמיר אבל הם בכלל לא עוזרות לגירוד או לקשקשים לפעמים זה מטפל באדמומיות שיוצאת אבל לא מעבר תסכול שנמשך מעל 3 שנים .. שום רופא עור לא עזר לי והרופא אלרגיות נתן כדור לאלרגיה אבל כמובן לא משפר את המצב יש עצה טובה איך לחיות אם הסבוריאה וכל מה שהיא מביאה בשלום?

08/11/2019 | 16:38 | מאת: זיו

חייב לציין שהגירוי בעור מושפע בעיקר בשמים+דודוראנט חומרי ניקוי מאכלים מסוימים בושם ודודוראנט לא השתמשתי כבר מעל שנתיים אבל מספיק שמישהו לידי שם בושם והגירוי מתחיל אותו דבר חומר ניקוי עכשיו ביקשתי מהרופא אלרגיות שיבדוק גם את זה והוא לא ראה אלרגיה וכול רופא עור שהלכתי אליו וסיפרתי לו את זה לא היה לו מענה או תרופה בשבילי עכשיו מה אני אמור לעשות? לחיות אם גירוד לא פוסק קשקשים בפנים לפעמים כתמים חומים באיזור הגוף אדמומיות ופצעים לתמיד? כי הניזורל והאלוקום לא עוזרים בכלל לגרד וקשקשים מידי פעם הם יפתרו אדמומיות אבל לא מעבר

08/11/2019 | 20:53 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ניתן לנסות משחת פרוטופיק ( אינה על בסבב סטרואידים ודורשת מרשם רופא).

10/11/2019 | 15:58 | מאת: זיו

את ממליצה לוותר על המשחות סטרואידים? כי כל פעם שהםסקתי לכמה ימים הייתה התפרצות זל אדמומיות בפנים עור מקולף וגירוד ניראה שאם הזמן העור תלוי במשחת סטרואידים נראה שזה לא פותר הרבה רק מגדיל את הבעיה אבל הבעיה גדלה עוד יותר שמפסיקים ...זה כאילו המשחה אלוקום גורמת לסבוריאה חזקה יותר ברגע שמםסיקים אותה...לשמור את החולה חולה ככה מרגיש שום רופא עור לא יודע ממה נגרמת סבוריאה אבל יודע מה לתת בבעיה שאין לו מושג מה היא

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה