יבלת ויראלית באצבע של הרגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/09/2019 | 21:39 | מאת: יוסי

יש לי יבלת באצבע של הרגל למעלה מחצי שנה. שטוחה עם נקודות שחורות. ניסיתי את המוצר בליבלת 7 שבועות ואת וורטי פעם אחת ולא עזר כלום. שאלותי: 1. האם כדאי לנסות טיפול בחנקן אצל רופא עור או ישר ללכת ללייזר בפרטי (נתעלם מהשיקול הכספי)? 2. האם אחרי טיפול בחנקן אפשר לעשות יום או כמה ימים אחרי ספורט עם נעלי ספורט? 3. האם זה נכון שטיפול בחנקן שלא עוזר רק מאיץ את ההתרבות של היבלת כי כביכול מציקים לה באזור מסויים?

02/09/2019 | 10:17 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אפשרות נוספת היא תכשיר נוסף מוכר הינו verrucid או verrumal המכילים חומרים הפוגעים בוירוס. הטיפול בתכשירים אלו ממושך ודורש הקפדה יום יומית. אפשרות נוספת שמבוצעת על ידי רופא עור היא הקפאה בחנקן נוזלי: בטיפול זה היבלת נושרת כעבור מספר ימים, אך ביבלות בכפות רגליים דרושים כ 3 טיפולים. במקרים קשים, כאשר אין שיפור תחת טיפולים מקומיים וחנקן נוזלי ניתן לנסות טיפול בלייזר CO2 או במחט חשמלית. בשתי השיטות האלו נדרשת הרדמה מקומית. ניתן למרוח אמלה לפני כן. לאחר חנקן דרושה מנוחה מספורט של מספר ימים . בהצלחה!

02/09/2019 | 15:38 | מאת: יוסי

תודה על תשובתך! מה למרוח אחרי הטיפול בחנקן נוזלי כדי לאפשר החלמה טובה ושלא יהיה זיהום? האם באיכילןב יש טיפול בלייזר שלא משאיר פצע פתוח וזמן החלמה? איך מגיעים ללא הפניה ובאופן פרטי? אחרי החנקן הנוזלי כמה ימים אי אפשר להתאמן בספורט? 3 ימים או שבועיים? מה נהוג ומומלץ? מובן שמזיעים בספורט

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה