ביופסיה לאנגיוקרטומה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/09/2018 | 17:58 | מאת: יאיר

שלום בחור בשנות הארבעים הייתי אצל רופא עור בגלל גרד בשק האשכים, היכן שיש לי (לא משהו חדש) מה שנקרא "אנגיוקרטומה" (אולי לאחרונה זה חלקם קצת גדולים יותר). רופא העור נתן לי מרשם למשחת הידרואגיסטן. וכן הפניה לכירורג פלסטי לצורך ביופסיה: מזה מספר שנים גושים כהים על שק האשכים, לאחרונה גרד רב. הגושים כהים נראים אנגיוקרטומה. אבחנות: ANGIOMA. at the level of scrotum החולה מופנה לשם: ממליץ על ביופסיה של אחד הגושים הכהים מעל הסקרוטום לצורך אבחון מדויק. 1. האם העובדה שמדובר בגושים כהים יכולה להעיד על משהו או שזה הצבע הטבעי של אנגיוקרטומה? 2. מה הסיבה להפניה לביופסיה? 3. איך מתבצעת ביופסיה כזו? 4. קראתי לאחרונה שלפעמים יש קשר בין אנגיוקרטומה למחלת פברי. באיזה מקרים יש מקום לחשד למחלת פברי? תודה

25/09/2018 | 13:05 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, מחלת פברי הינה מחלה גנטית עם מעורבות עורית, לבבית, אנדוקרינולוגית ונוירולוגית מילדות. לכן הרושם כי מדובר במעורבות עורית בלבד . אנגיוקרטומה הינו נגע וסקולרי שפיר ולרוב האבחנה היא קלינית בלבד. הביופסיה היא אבחנתית בלבד וככל הנראה זוהי האבחנה. בהצלחה!

04/10/2018 | 13:52 | מאת: יאיר

שלום בהמשך לשאלתי הקודמת. הייתי אצל הכירורג פלסטי (כשהייתי אצלו זה היה לאחר יומיים שהיו לי דימומים והתחתון היה מוכתם). נתן לי זימון ותור לביצוע הביופסיה בחדר ניתוח זעיר. אך הוא רוצה שלפני כן אבצע בדיקת US רקמות רכות לשק האשכים ואשכים. זה מה שכתוב בהפנייה: Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma. 1. מה הסיבה לצורך בביצוע US? 2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה? 3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה? 4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה? תודה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה