תשובת ביופסיה בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/03/2018 | 16:18 | מאת: מיכל

עקב נשירה ואטבד אדום בקרקפת עשיתי ביופסיה בקרקפת וזאת האבחנה:lichen planopilaris (lymphocytic infiltrate is present) מלקיחת הביופסיה ועד התשובה עברו 3חודשים שבמהלכו אני מרגישה טוב והנשירה פסקה. האם עלי לקחת טיפול ומה הטיפול לכך?כמו כן היה לי חוסר ברזל שהתאזן עם לקיחת תוסף ברזל.

17/03/2018 | 16:19 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, במידה והמחלה פעילה, ממליצה מאוד על טיפול על מנת למנוע התקרחות נוספת. מחלה פעילה מתאפיינת בקשקשת סביב זקיק השיערה. ישנו מגוון רחב של טיפולים כגון: פלקווניל, נגזרת של רטין A , סטרואידים ועוד. בהצלחה!

18/03/2018 | 08:22 | מאת: מיכל

אני מרגישה שהמחלה בנסיגה. האם את ממליצה בכל זאת לקחת טיפול תרופתי בכל במשתמע בתופעות לוואי. יש לי תור למרפאה עור אך התורים ארוכים. בנתיים רופא עור שלי נתן לי טיפות דרמובט פעמיים בשבוע . רציתי לדעת מתי במשך היום לשים את הטיפות בקרקפת ? האם יש לחפוף לאחר מכן?וכמה זמן מותר להשתמש בתרופה זאת? תודה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה