בריחת שתן לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/11/2020 | 21:09 | מאת: עינת

שלום רב , הבת שלי בת 11 ועברה בגיל 11 חודשים תיקון רפלוקס דו צדדי . עדיין בוח לה שתן ולפעמים צואה. האם זה תקין ? האם ניתן לעשות עוד משהו בעיניין ? אנחנו במעקב שנתי . ואין דלקות שתן חוזרות. אשמח לקבל יעוץ נוסף. יש לה כליה אחת מתפקדת 20 אחות וכליה שניה תקינה. הביקורת הקודמת הייתה לפני חצי שנה

בריחת שתן במשך היום וגם בריחת צואה מלמדות על התאפקות מהטלת שתן בזמנים קצובים וגם על עצירות סמויה. חשוב מאד לתקן בעיות אלו ובעיקר להטמיע התרוקנות סדירה ומלאה משתן וגם מצאוה- מדובר בהטמעת התנהגות בריאה\העובדה שכליה אחת מתפקדת רק 20% רומזת שהיא כליה מצולקת או שמראש נוצרה לא תקינה ובסך הכל נראה שיש גרעון מסוים בכמות הרמקה הכליתית הכוללת. לכן חשוב מאד המשך מעקב נפרולוגי והטמעת הרגלי התרוקנות תקינים כדי למנוע כמה שיותר זיהומם חוזרים בדרכי שתן בעתיד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים