אשמח לפיענוח MRI מיילדותי להדגמת העובר- body

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/04/2018 | 18:59 | מאת: אורן

בבדיקת אולטראסאונד פרה - נטלי חשד ל - PUV .ציסטה כלייתית וכליות אקוגניות. הופנתה בשאלה של מערכת אורינרית. טכניקה: הבדיקה בוצעה בסדרות משוקללות T2 בשלושה מישורים ומשוקללות T1 במישור סגיטלי וקורונלי, מכוונים לחזה ובטן של העובר, ללא הזרקת חומר ניגוד. בוצע סדרה של דיפוזיה במשור אקסיאלי של העובר. ללא מתן סדציה עם PO 5mg Assival. T עקב חשד לאלרגיה. בעת הבדיקה הנבדקת שכבה על הגבה. הבדיקה באיכות טכנית תת מיטבית עקב תזוזות העובר. ממצאים: נצפה עובר יחיד במצג ראש בעת הבדיקה. כמות מי השפיר נצפתה בגדר הנורמה. תנועתיות העובר בעת הבדיקה הייתה בגדר מרובה. הריאות בעלות אות ונפח כמצופה לגיל. ללא עדות לאזור ריאתי בעל אות חריג. מנח הלב בבית החזה בגדר הנורמה . נצפו קנה, ברונכים ראשיים וושט עם עמודת נוזל תקינה בתוכם. ללא עדות להרמת סרעפת או לאברי הבטן בחלל בית החזה. ללא עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. הטחול בבטן שמאלית בגדר הנורמה. הכבד במנח תקין מימין . כיס המרה נצפה היטב. לא ניתן לדון על דרכי המרה בעובר אם אינן מורחבות בצורה פתולוגית. הלבלב נצפה במנח תקין. האדרנלים נצפו דו צדדית לא מוגדלים, ללא שינויים ציסטים או סולידיים בתוכם. נצפו שתי כליות במנח אנטומי רגיל, ללא עדות להרחבת המערכת המאספת. כליה ימין 29 מ"מ. כליה שמאל 37 מ"מ. ציסטה בקוטב עליון של כליה שמאל של כ 2 מ"מ בקורטקס. מימין קורטקס דק , הבדלה קורטקומדולרית ירודה. אות גבוה מקורטקס כלייתי ב – T2. דיפוזיס בקוטרקס כלייתי עם ADC חריג, בין 1300 עד 1400 לעומת הנורמה לגיל זהsec/micrometer square 1100. לא נצפו שופכנים מורחבים, פרט לקצה ימין הוא מעט מורחב. כיס השתן עם נוזל בתוכו ובעל דופן סדיר. בועת הקיבה בבטן שמאלית בגודל תקין. לולאות המעי הדק בפיזור תקין בבטן עם נוזל בתוכם. הקולון הודגם בסדרות משוקללות 1T עם עמודת מקוניום היפראינטנסי בתוכו בפיזור תקין עד הרקטום. אין עדות להרחבת לולאות מעי. ללא עדות לנוזל חופשי בכמות עודפת בחלל הצפק של העובר. דופן הבטן הקדמית נצפית שמורה. השליה נצפתה פונדלית אחורית ללא ממצא בולט חריג . ללא ממצא בולט ראוי לציון בחלקי הגוף של האם הכלולים בסריקה. לסיכום: ללא עדות ל – PUV. ציסטה קטנה בקוטב עליון של כליה שמאל. כליה ימין קטנה לגיל עם קוטרקס דק יחסית והבדלה קורטיקומדולרית ירודה. דיפוזיה חריג בשתי הכליות.

ךמרות המאמץ שהושקע בהעברת כל הפרוט נדמה לי שהמקם הנוכחי איננו מתאים לדיון על משמעות הממצאים. תצטרכולפנות ליעוץ מסוגר רצוי בליווי הפענוח וגם ה CD של הבדקיה

09/04/2018 | 00:00 | מאת: אורן

אוקי, חבל חשבתי שתוכלי עזור.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים