התייעצות לגבי טיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/08/2017 | 01:54 | מאת: יפה

בתי בת 13 בשנה וחצי האחרונות סבלה מדלקות בדרכי השתן מלוות בחום גבוה קיבלה פעמים דלקות במשך התקופה הזאת טופלה כל הזמן באנטיביוטיקה מסוגים זינט ציפורל אף אושפזה וקיבלה יומיים אנטיביוטיקה לוריד כעת מאז האשפוז לפני חודש ועד עכשיו מקבלת מיקרודנטין פעם ביום למניעה . כעת מרגישה בסדר אבל התאבון ירד והיא גם ירדה במשקל והיא ילדה רזה מאוד שוקלת 43 וגובה 152 סמ. הופנינו לביצוע בדיקת מיפוי כליות עשו לה אולטרא סאונד יצא תקין מלבד שכתוב מערכת איסוף כפולה בצד שמאל עם התרחבות קלה .בביקורת עכשיו הוחלט להחליף את האנטיביוטיקה לרספרים 200 מג פעם ביום לפני השינה . מה התופעות לוואי של הרספרים וכמה זמן צריך לקחת אותו. נאמר לנו לעשות את הבדיקת מיפוי באוקטובר ואז לבוא בנבמבר עם התוצאה. האם יש טיפול למערכת איסוף כפולה ולמניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן ? תודה על תשובות

לגבי רספרים- יש המון ניסיון עם תרופה זו- למעשה אנטביוטיקה ראשונה שנכנסה לזשימוש. אם אין בעיה של חסר G6PD וגם אז יש דיון - אין לרוב בעיה עם תרופה זו ולרוב הטיפול יעיל מאד. במיעת זיהומים העובדה שהילדה ירדה כל כך במשקל גם כעת שאני מבינה שללא זיהומים עם חום דורשת התיחסות בהקדם ע"י רופא הילדים ובצורה רצינית במיוחד לאור הגיל שלה. מערכת מאספת כפולה יכולה להיות בגדר וריאנט של נורמה- ז"א לא מום כליתי שמסביר זיהומים אבל צריך לראות את הבדיקה כדי להחליט אם יש צורך בבדיקות מכוונות נוספות עוד לפני מיפוי הכליות כדי להגדיר את המבנה של מערכת השתן במיוחד שאת מציינת הרחבה מסוימת ולאור הזיהומים החוזרים בדרכי שתן ובמיוחד עם חום גבוה

18/08/2017 | 15:00 | מאת: יפה

תודה על התשובה ולגבי הירידה במשקל התאבון חזר והילדה אוכלת עכשיו בסדר גמור האם ניתן להשיג את הרספרים 200 מג גם בכדורים? היא לא רוצה לקחת בסירופ היא יודעת לבלוע כדורים בלי שום בעיה ועד מתי היא תצטרך לקחת את האנטיביוטיקה המניעתית? כאמור היא מקבלת עד עכשיו מיקרודנטין פעם ביום בלילה קפסולה והאם ניתן להמשיך עם המיקרודנטין ולא להחליף לרספרים? תודה רבה על תשובה

נערה עם אירועים חוזרים של זיהום בדרכי שתן כשחלקם אני מבינה מלווים חום חשוב שתבצע מיפוי כליות לברר אם נותרו צלקות ברקמת הכליות מהזיהומים שעברה. בנוסף רספרים היא תרופה ישנה נטולת תופעות לוואי כמעט. חשוב לוודא שאין רגישות ל"פול" - בדיקת דם מוכרת וגם לוודא בפעמים בראשונות שאין פריחה- כמו עם כל תרופה חדשה. חשוב לקחת את הרספרים בערב לפני שינה כדי שיתרכז בשתן וגם להתרוקן משתן לעיתים מספיק קרובות וגם שלא תהיה עצירות ולהמשיך בכל הברור שאני מבינה שאתם מבצעים תחת השגחה והנחיה של נרפולוג ילדים. משך הטיפול המונע ברספרים כחצי שנה הכל תלוי הצלחה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים