האם כדורי שינה משפיעים על דום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/12/2016 | 14:58 | מאת: אלעד

לאנשים בעלי נטיה לנחור, ובכלל. האם נטילת כדורי שינה גורמת (או מחמירה) לדום נשימה בשינה? מה הסיבה לכך? יש הוראה למניעת נטילה במקרים כאלו? והאם מלטונין זה גם בעייתי? ומה לגבי תוספים טבעיים מרגיעים, כמו פסיפלורה, או התוספים של רגיעון וכדו? יש גם כדורים על בסיס אנטיהיסמין, מה לגבי זה? תודה

כדורי שינה מהדור הישן, -בנודורמין, וואבן, קסנקס נומבון עלולים להחמיר הפרעות נשימה בשינה מאחר ויש להם אפקט על רפיון שרירים מסויים. כדורי שינה מהדור החדש כמו נוקטורונו, אימובאן, אמביין ,סטילנוקס אינם אמורים לגרום להחמרת הפרעת נשימה בשינה. ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות