בעיית אנסומניה קשה ביותר!

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

08/01/2015 | 11:33 | מאת: עדי

שלום דר' מיכל לדעתי לא יתקבל אצלי תשובה במייל היות ואתמול ניסיתי במייל ואחד הפסיכיאטרים שלח אך לא הצלחתי לקרוא/לראות את תשובתו כלל. המייל שלי היות ומתחיל בספרות גורם לעיתים לבעיות. לעניין. אני סובלת (עונה על מרבית הקריטריונים של ההפרעה) מהפרעת אישות גבולית. הסימפטומים העיקריים הם דיכאון (מצב מאוזן) ובעיית האינסומניה. בעיה זאת החלה מזמן היות ועוד כשהייתי בגיל 30 בהריון, לאחר הלידה נטלתי וובן. פיתחתי תלות רבה בתרופה. לפני כשנתיים ביקשתי מפסיכיאטר לאפשר לי ליטול תרופה אנטיפסיכוטית שמרדימה מאוד אנשים נוירוטים ששמה נוזינן מינון 100. הוא הסכים. נרדמתי בצורה שלא להאמין. הייתי כמסוממת. בחודש יוני 2014 החלטתי לאחר תאונת עבודה וכמו כן נפילה בבית ושבירת כף רגל ימין (סימום התרופה) להפסיק על דעת עצמי עם השימוש בתרופה. מאז כמעט שאיני ישנה. ניסיתי עם רופא המשפחה כל סוגי התרופות שינה כמו כן תרופות נגד דיכאון שהשפעתן מרדימה אך או שהיו תופעות לוואי קשות או שלא עזר כמעט. כיום אני ישנה באמצעות 4 מג קלונקס וכדור סטילנוקס כמו כן לפני השינה נוטלת תוסף מזון מסוג רוטס HR היות והמקלונקס השיער נושר. אני נרדמת מקסימום לאחר שעה מלקיחת התרופות אך מקיצה מהר מאוד, מרבה להקיץ במשך הלילה ומתקשה להרדם ובכללי לישון טוב. הדבר הקשר לי לסבול ולשאת ביותר שהחל עם הפסקת נטילת הנוזינן הינו: טעם של כביכול שנשפכה לי לתוך הפה והשפתיים מלחייה עם המון מלח. קשה ביותר לסבול. מבדיקות דם ומאיבחון רופאי פה ולסת נאמר כי יתכן מאוד שהדבר קשור בתרופות הפסיכיאטריות. אציין כי דבר לא השתנה מלבד הורדת הנוזינן. צורכת בבוקר לדיכאון 60 מ"ג סימבאלטה. כיצד את יכולה לעזור לי במניעת הטעם הקשה הנ"ל בפה ובשפתיים? כמו כן האם קיימת תרופה לא מסוג הבנזואזיפינים המתאימה לקלונקס כמו כן לתוסף השיער הנ"ל (לא מפריעה לספיגותו) שיכולה להרדים אותי, אך לא אנטיפסיכוטית?... תודה בברכה, עדי

את מתארת מכלול בעיות שקשורות זו בזו; החלקים האישיותיים שלך, התלות בתרופות, שמוש בתרופות מרובות, פתוח סבילות לתרופות, מצבי דכאון, והפרעות שינה. קשה לייעץ בפורום כיצד לטפל במכלול. לדעתי טיפול פסיכיאטרי ופסיכותראפי מסודרים, סדירים ותכופים יכולים להיטיב עמך. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

09/01/2015 | 09:51 | מאת: עדי

שלום קראתי שתי שורות בלבד (יתכן וזה מה שכתבת) אך אינן מספקות. וזאת מכיוון שלבעיית האנסומניה יש כרגע את הפתרון שכתבתי. אתמול ישנתי מספיק. יש בעייה שאני בין השעות 24:00-02:00 מרבה להסתובב במיטה/להרדם מחדש אך לאחר מכן עד הבוקר בסדר. הבעייה שלא ענית עליה ממנה אני סובלת ביותר הינה, שוב:האם הפסקת נטילת נוזינן גורמת לטעם מלוח ביותר בפה ובשפתיים? שוב, לא עזרו שום טיפולי מרפאות פה ולסת. לדעתם, הבעייה היא תרופות פסיכיאטריות. אנא תשובתך לנושא הספציפי בהקדם. בברכת תודה עדי

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות