כאבי רגליים בבוקר, שינה קלה וזיכרון

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

16/04/2020 | 06:18 | מאת: טל

שלום, אשמח לשמוע האם יש קשר בין הדברים שאני חווה או הצעות להסבר/בדיקות שכדאי לעשות. אני בן 40. מזה תקופה שאני קם בבוקר עם כאבי רגליים - מין חוויה כאילו הרגליים עברו מתיחה בלילה, מהברכיים למטה. בעבר זה היה בא והולך, וכעת זה קורה יותר. במקביל, החלו בעיות של מתן שתן - אני הולך הרבה לשירותים בלילה והרבה פעמים השתן לא יוצא. אני גם לפעמים מרגיש קל ועם סחרחורת כשאני קם פתאום. התחלתי לקחת תרופה יעודית לזה (דקל ננסי), שעוזרת במידה מסוימת, אבל לא מאד. תסמינים נוספים שאני מרגיש הרבה זמן - אני ישן עם סד מזה 6 שנים כיוון שהתחלתי לנעול את השיניים חזק (זה לא היה בעבר), במהלך היום אני מרגיש לעיתים עייף ומרגיש שהזיכרון שלי נדפק, המיידי והארוך. כמו כן, בזמן האחרון יש לי סיוטים שהולכים וגוברים. ברקע עברתי בילדות ניתוח לתיקון VSD והיום אני במעקב ונאמר לי שהכל תקין (למעט התרחבות גבולית של האאורטה), והתזונה שלי טבעונית. אשמח לעזרה. תודה!

שלום רב, כאבי רגליים בבוקר יכולים להיות תוצאה של מספר דברים שאחד מהם הוא תנועות רגליים מחזוריות בשינה. ראשית מציעה לך לבדוק רמות ויטמינים שונים בבדיקת דם, .כדאי לפנות למכון שינה לשם שקילה של בדיקת שינה במכון השינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות