יעוץ באבחון פי פאפא או fmf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/05/2020 | 17:28 | מאת: אפרת

שלום בני בן הארבע מעלה חום עד 39-40 מעלות בשנה האחרונה בתדירות של פעם בחודש, כאשר בחודשיים האחרונים בתדירות של פעם בשבועיים ולאחרונה פעם בשבוע, סימפטומים נוספים כאבי בטן , לעיתים תלונה על כאב בברך, ותפליט בגרון שבבדיקות תרבית יוצאות שליליות. החום ברוב המקרים חולף תוך יום וחצי יומיים. בבדיקת דם לצורך גילוי fmf פיברינוגן בנורמה crp4.9 (ערכי נורמה עד 0.5), esr-31 בנורמה. לאור הנ״ל ומאחר ואין סיפור משפחתי של fmf הרופאה שללה זאת. האם אתה מסכים עם הנל או שיש צורך בהמשך בברור מקיף(אולי בדיקה גנטית למוטציותשל fmf)וכן יכול להיות שיש לו פי פאפא גם אם החום עובר ברוב המקרים תוך יום וחצי?

אפרת שלום, בהחלט ייתכן כי מדובר ב-PFAPA על אף ההתקפים הקצרים. ראינו גם מקרים כאלה. לגבי אפשרות של FMF, בחלק מהמקרים תיתכן חפיפה בתסמינים כלומר - PFAPA יודע לעשות כאבי בטן (שאינם עוויתיים בד"כ) וגם כאבי מפרקים אולם בהתקף קלאסי של FMF אין מעורבות של תסמינים או ממצאים בלוע וכן התקף של FMF אינו מגיב למנה בודדת של סטרואידים. מציע לפנות לראומטולוג ילדים. אם יישלל קלינית חשד ל-FMF מומלץ ואף רצוי שלא לבצע בדיקה גנטית. אם יהיה חשד כזה, תופנו לביצוע הבדיקה הגנטית. בכל מקרה חובה לנהל יומן תסמינים מסודר כולל התאריך, השעה ומאפייני ההתקף. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים