עליה במשקל לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

05/02/2019 | 15:47 | מאת: אילנה

שלום, עברתי ניתוח שרוול לפני 7.5 שנים. ירדתי 55 קג. חלק נשרו מהר ובקלות וחלק במאמץ רב עם תזונה מוקפדת ופעילות ספורטיבית בתדירות ובעצימות גבוהה היות וההטחתי לעצמי שלי זה לא יקרה ואני לא אשמין חזרה! אך לצערי, עם השנים כבר עליתי 30 קג ואני כבר שוב עם עודף משקל וסובלת בדיוק מאותו הקושי עימו התמודדתי טרם הניתוח: תיאבון מוגבר, כמיהה בלתי נשלטת למתוק ולמאכלים שונים, קושי רב לעמוד בתפריטים דלי קלוריות. גם כשאני עומדת לאורך זמן בתפריטים דלי קלוריות ועושה ספורט, אינני יורדת כלל במשקל. אני מתחילה לחשוב איך אני משיגה לעצמי ניתוח נוסף. אשמח לשמוע מה תמליצו לי?

אילנה שלום, היום יותר ויותר מתייחסים להשמנה כאל מצב כרוני הדורש טיפול קבוע. כמו שסוכרתי ימשיך להיות במעקב במכון סוכרת, כך גם לאחר ניתוח קיצור קיבה חשוב מאוד להיות במעקב תזונתי, קבוצתי ורגשי. ככל שמקדימים להיות בליווי כך ניתן להמעיט או למנוע את העליה החוזרת במשקל, כיוון שמיומנות שמירה על המשקל שונה מירידה במשקל. עצתי אליך בשלב זה היא לקבוע פגישה עם דיאטנית בעלת ניסיון רב בבריאטריה כדי לבחון יחד האם עדיין ניתן לעבוד עם הניתוח ולרדת במשקל. במידה ולא, תתחילו יחד בתהליך הכנה לניתוח ושינוי הרגלים לקראתו, ובמקביל תוכלי לבקש מרופא המשפחה את רשימת הבדיקות לניתוח. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה