טיפול במבוגר אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  טיפול בהפרעות שפה ודיבור

31/07/2012 | 14:00 | מאת: טליה

אבא שלי בן 73 עבר אירוע מוחי לפני חודש וחצי. מאז האירוע הוא לא מדבר ברור. בשחרור מהאשפוז המליצו לנו לקחת אותו לטיפול של קלינאית תקשורת. תוכלו להסביר מה כולל הטיפול במקרים כאלה?

שלום טליה הפרעת שפה בעקבות אירוע מוחי נקראת אפזיה. האפזיה עשויה לפגוע באופן חלקי או מלא ביכולת הדיבור, ההבנה, הקריאה והכתיבה של האדם,יש סוגים שונים של אפזיה בהתאם לאיזור הפגיעה במוח ולסוג הפגיעה השפתית. במקרה שאת מתארת אכן מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת, הקלינאית תבצע לאביך אבחון שפה ותקבע את חומרת וסוג האפזיה, ובהתאם לכך את הטיפול. הטיפול מבוסס על תרגול יכולות שפתיות שונות בהתאם לפגיעה. חשוב לפנות לטיפול בהקדם כיוון שידוע כי בחודשים הראשונים לאחר הפגיעה עשוי לחול השיפור הרב ביותר. פן נוסף חשוב בטיפול מלבד השיפור בתחום השפתי הוא התמיכה הרגשית והשיקומית וכחלק מכך הורדת המתח ותחושת התסכול שחווים החולה ומשפחתו. מלבד הטיפול של קלינאית התקשורת חשוב שהמשפחה תתגייס, תתמוך בחולה ואף תתרגל איתו בבית באופן אינטנסיבי בהמשך לטיפול. שיהיה לכם המון בהצלחה!

31/07/2012 | 15:16 | מאת: עופי כהן-גל

לאחר אירוע מוחי יש לעיתים פגיעה באיזורי השפה במוח אך גם תתכן פגיעה בחלק מהשרירים של אברי ההיגוי - בפנים, בשפתיים, בפה וכדומה. במקרה של אירוע מוחי, נראה בד"כ פגיעה כזאת בצד אחד של הפנים. פגיעה כזאת נקראת דיסארתריה ויכולה להביא לדיבור לא ברור ומרוח. גם בפגיעה כזאת ניתן לטפל אצל קלינאית תקשורת על ידי תרגול מחדש של האברים הפגועים.

27/10/2012 | 03:58 | מאת: Don Daniel

צריך עזרה לייקר לך?, הסובל ומתוסכל, חסר אונים או מוטיבציה, או יכולת לתקשר עם הסובבים אותו, מנסיון עצמי (אני עברתי אירוע מוחי לפני שש שנים) יש לי עבורך כמה רעיונות. שווה ליצור קשר עד כה עזרתי כשרות לקהילה לששת מאות ניצולי אירועי מוחין המתקשים בתקשורת.

מנהלי פורום טיפול בהפרעות שפה ודיבור