SCC

דיון מתוך פורום  סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)

05/05/2016 | 14:25 | מאת: יעקב

דר שלום בן 64. ברקע CLL בראש פצעים שלא הגלידו ובביופסיה נאמר squamous cell carcinoma in situ. margins involed by carcinpma האם ניתן רק בשיטת מוס להוציאם? מה זה אומר לגבי המשך הדרך- האם עקב CLL אני צפוי לתדירות גבוהה של חזרת הנגעים? אודה לתשובתך

שלום וסליחה על העיכוב בתשובה CLL פוגעת במערכת החיסון, וכחלק מפגיעה זו, עם רקע חשיפה לשמש בעבר ונזקי שמש, יש סיכוי גבוה יותר להופעת גידולי עור, מה שמצריך עירנות ומעקב רציף. לא כל גידול מצריך ניתוח מוהס. יש לבדוק כל מקרה וכל גידול, יתכן שיש מקום לטיפולים חלופיים גידולים שטחיים כמו SCC אין סיטו ניתן לפעמים לטפל במשחה או טיפול PDT, שבו מאירים את הנגעים באור מיוחד. יש להבדק ולקבל החלטה לגבי הטיפול בהצלחה

מנהל פורום סרטן העור וניתוחי מוז (MOHS)