כאב חזה לוחץ בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/04/2020 | 22:56 | מאת: דודו

שלום ד"ר בן 24, ללא מחלות רקע, לא מעשן ולא שותה. במהלך השנים עברתי אינספור בדיקות לב, כולל לאחרונה שזה מלפני פחות מ 5 חודשים MRI לב עם חומר ניגוד. לא נמצא שום סממן לבבי, שום בעיה לבבית. אך כן יש מידי פעם פעימות מוקדמות. אבל למה לפעמים בזמן אימון, במיוחד אם הדופק יחסית ממש גבוה יש לי כמו כאב לוחץ בחזה, כמו תעוקה כזו, שלא קשורה לתנוחה, פשוט מרגיש כובד בחזה באמצע החזה .. התופעה קורית מידיי פעם לא תמיד, ועוברת אחרי בערך 5 דקות . זה מתחיל באותו חוזק ונשאר ככה וגם נעלם כלא היה. רק מציין שלא עובר אם אני ממשיך באימון, רק אם אני מפסיק בד"כ. כל פעם אני בלחץ שזה התקף לב, אבל למה שאקבל התקף לב? ואם הבדיקות תקינות למה בכלל כואב לי בחזה ?? תודה רבה והמשך שבוע מצויין!

שלום, יש אנשים שסובלים מכאבים בחזה וכל הבדיקות שלנו חוזרות תקינות. אנחנו חושבים שזו בעיה בעורקיקים הקטנים (microvascular angina ). אם אין גורמי סיכון, מנסים תרופות להרחבת כלי דם. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך התייעצות

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)