לקיחת תרופות לפני צינתןר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

31/01/2019 | 15:20 | מאת: רונית

שלום פרופ. אבי בן 73 ,אדם בריא בד"כ, אינו נוטל כל תרופות באופן שוטף. עקב קשיי נשימה ומידי פעם לחץ בחזה- הומלץ לו לבצע צינתור אבחנתי. רופא פרטי אשר אליו פנה (עקב עומס במרפאות הצינתור בבתי החולים הציבוריים) לביצוע הפעולה באחד מבית החולים הפרטיים בארץ, הורה להתחיל ליטול ביסופרולול, קלופידקסל ומיקרופירין החל מהיום ועד ביצוע הפעולה. היום יצרו עימו קשר מאחד מבתי החולים הגדולים לעדכן כי התפנה תור. בהוראות המקדימות ששלחו לו מטעם בית החולים- לא נכלל מתן תרופות כלשהן טרם הפעולה. מדוע יש הבדל בגישה? אציין כי בשום מקרה אבי לא נפגש עם הקרדיולוג אשר יבצע הפעולה מלבד קרדיולוג קופת החולים אשר נתן ההפניה לפעולה (הוא לא הרופא המנתח הפרטי). אשמח מאוד להסבר. תודה מראש על זמנך רונית

התרופות הללו מורידות את אחוז הסיבוכים . אנחנו ממליצים עליהן טרם התחלת הצינתור. יש ויכוח האם להתחיל אותן לפני הצינתור (באותו יום) או מספר ימים/שבועות לפני. בכל מקרה, כדאי להיפגש עם הרופא המצנתר כדי לשאול אותו לגבי מה שהוא ממליץ עבור אביך בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)