פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2408 הודעות
2214 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

30/05/2018 | 19:28 | מאת: מיכל

שלום רב, בפענוח של mri מעי דק רשום לי בפענוח: ורידים בקונפיגורציית צירקום אאורטיק לכליה משמאל-וריאנט. מה זה אומר? והאם עליי לעשות עם זה משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

וריאנט (אנטומי) פירושו מבנה שאינו שכיח אך עדיין בגדר הנורמה. בדרך כלל הממצא אינו גורם לתסמינים ולא מצריך טיפול מיוחד.

28/05/2018 | 12:41 | מאת: טובה

בבדיקת אולטרסאונד דופלס כליות כתב המפענח "הודגמו שתי כליות עם ערכי זרימה גבוהים, דבר היכול להעיד על הפרעה המודינאמית כלייתית דו-צדדית. הופניתי לבדיקה עקב יתר לחץ דם (לא דרמטי). מה יש לי?

לקריאה נוספת והעמקה

הרופא שהפנה אותך לדופלקס של עורקי הכליה חיפש היצרות בעורקי הכליה כסיבה ללחץ דם. אחד המאפיינים של היצרות משמעותית היא שלאורך האיזור המוצר ערכי הזרימה גבוהים מאילו שבאבי העורקים. לציין יש מצבים נוספים שיכולים לגרום לערכי זרימה גבוהים. כשיש היצרות משמעותית אז באיזור לאחר ההצרות הזרימה היא באופן אופייני חלשה ובעלת מבנה טיפוסי. ביחד עם הרופא שהפנה אותך ומכיר אותך תחליטו האם יש חשד גבוה להיצרות עורקי הכליה, ואם כן השלב הבא הוא CT אנגיוגרפיה. אם אין חשד גבוה להיצרות עורקי הכליה אז בדרך כלל לא ממשיכים ברור שכן הטיפול (צינטור טיפולי) מלווה בסיכונים. בהצלחה

שלום, כאבים בצד שמאל מאחור עד הצד בגובה הצלעות בגובה כ-4 אצבעות מעל המותן / גובה הטבור. הכאב כמו צביטה/דקירה ומורגש בעיקר בשינוי תנוחה כמו קימה, התהפכות במיטה וגם בעת לחיצה לא חזקה מידי על הצלעות באיזור הכאב. בעבר רופאת המשפחה התרשמה כי מדובר בכאב ממקור שרירי והמליצה על משככי כאבים שפעלו לסירוגין. הכאבים נמשכים מספר שבועות בעוצמות משתנות. היום משום מה בעת מתן שתן הרגשתי צריבה באיבר שנמשך לסירוגין מידי פעם גם לאחר מתן השתן. שאלותי: # האם יתכן כי הכאבים ממקור כלייתי / אבן בכליה לאור התיאור ? # האם יתכן כי כאבים ממקור כילייתי / אבן יימשכו זמן רב כל כך בעוצמות משתנות ובאותו מיקום פחות או יותר ? # האם יתכן כי הצריבה כעת מקרית ולא קשורה באופן ישיר לכאבים הנ״ל ? אמור לעבור בדיקות תקופתיות בימים הקרובים כחולה סכרת מאוזן נכון ללפני שנה. אודה לכל עיצה והכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

אופי הכאב לא נשמע לי מתאים לכאב ממקור כלייתי, אבל על מנת להרגיע אפשר לבצע הדמיה. הייתי מתחילה באולטרסאונד (שאין בו חשיפה לקרינה והוא זמין) . בהצלחה

25/05/2018 | 14:05 | מאת: שואלת.

שלום רב , היום עשיתי בדיקת שתן ויצא לי LEUCOCYTES - U STRIP 75 בכל שאר הבדיקות כתוב שלילי או כתוב מהי הנורמה ואז אני משווה אבל בבדיקה הזאת לא כתוב שלילי אשמח להסבר לדעת מה זה אומר למקרה וצריך מוסיפה שאין לי בעיה עם השתן לא היו לי דלקות ואין שום צריבה הכל כרגיל תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לויקוציטים = כדוריות דם לבנות. לא אמורות להיות בשתן באופן תקין ולרוב מבטאות דלקת בדרכי השתן. 75 מעיד על מעט לויקוציטים ואם לא מלווה בממצאים קליניים או מעבדתיים נוספים, יכול להיות קשור בנטילה לא סטרילית של הדגימה. יש להקפיד על מתן דגימת שתן אמצעי - כלומר את תחילת ההשתנה לבצע בשירותים, ואז לתת שתן בתוך כוסית הדגימה. לפני הבדיקה לנקות את האזור עם מגבון יעודי.

שלום רב אבי בן 71 ברקע יתר לחץ"ד מאוזן תרופתית, כמו כן ידוע על ריפלוקס נוטל טיפול תרופתי קבוע גם. בבדיקות דם תקופתיות מעכשיו ישנה עליה בת. כליות. אוריאה-47 קראטנין 1.24. לציין כי נמצא על גבול סכרת עם ha1c יציב לאורך שנים של 6.2. אשמח לדעת מה הביקור המקובל במצבו? הרופאה שלחה לu.s...בםועל בכלל בדקו אאורטה בטנית. אשמח להכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב מאוד לראות בדיקת שתן לכללית ומשקע, וכן כימות רמת החלבון בשתן. שני אלה יכולים לרמז למיקום הפגיעה הכלייתית ובהתאם לכוון את הבירור. כמוכן\ חשוב לראות באולטרסאונד את גודל הכליות והמראה שלהן, כמו גם לשלול מרכיב של חסימה בדרכי השתן. תנסה להזכר האם התחלת לאחרונה תרופות חדשות, גם טבעיות, שאולי יוכלו להסביר את עליית הקראטינין.

פרטים נוספים שאני יודעת להוסיף הם אלבומין קראטנין ratio -0 שתן כללית חלבון שלילי. האם הבנתי נכון ויש לבצע בדיקת לאיסוף שתן של 24 שעות שאני יודעת שעושים? ידוע לך איזה תרופות טבעיות עלולות לעלות ת. כליות?

תודה רבה על המענה. מידע נוסף : הוא נוטל חילבה, זרעי פשתן ולאחרונה גם קינמון. מבחינת בדיקבות אלבומין קראטנין ratio- 0 חלבון בשתן -שלילי. תרופות שהוא נוטל הן: Lanton Vasodip Pravastatin Losartan. האם התכוונת לבדיקת שתן לחלבון של 24 שעות שעושים?

לא ציינת מה ערך הקראטינין הבסיסי ממנו התחיל. המידע חשוב על מנת להבין על איזו החמרה מדובר. כעקרון LOSARTAN יכולה להעלות את הקראטינין אם לאחרונה החל טיפול בה, אך התרופה חשובה מאוד לשימור של תפקוד כלייתי לאורך זמן ולאיזון לחץ דם, ולכן אין להפסיק אותה אלא רק בהנחיית רופא מטפל. שימוש ממושך בתרופות נוגדות חומציות בקיבה (לנטון ביניהן) יכול לגרום לעליית קראטינין אם כי אין דברים נוספים שמכוונים. הדברים הטבעיים שנוטל לא ידועים לי כמזיקים. שאר הבדיקות נראות על פניו בסדר. ממליצה להתקדם לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן

תודה על המענה. תוצאות קראטנין לפני כשנה עמדו על 1.08. מבחינת u.s כליות: 2 כליות כ 9 ס''מ עם פרנכימה שמורה, ללא עדות לגולשים סולידיים/הידרונפרוזיס/אבנים. בכליה שמאלית הודגמה ציסטה קליפתית דורסלית כ 1.7 ס''מ. שלפוחית שתן עם דופן סדירה ללא ממצא .לאחר התרוקנות הודגמה שארית כ 104 בצק ובלוטת ערמונית בנפח 44 סמק. משהו ממצאים אלו יכול להסביר את העליה בקראטנין?

האם יש להמשיך בירור אצל נפרולוג או אורולוג , מה ההבדל בעצם?

אורולוג הוא המנתח של הכליות ודרכי השתן. הוא גם הרופא שמתעסק בערמונית. נפרולוג הוא הפנימאי של הכליות. הערמונית מוגדלת ויש בה שארית שתן קטנה. ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתחיל טיפול תרופתי לפרוסטטה כגון אומניק למשל. העליה בקראטינין במשך שנה היא מינורית ולא בהכרח מצביעה על עלייה אמיתית. יש לעיתים תנודות שהן מישניות לטעות מעבדה, או תנודות ללא משמעות קלינית. יש לחזור על הבדיקה ולראות מגמה. אנא התייעצי עם רופא המשפחה.

אני מודה לך מאוד על המענה תודה רבה

24/05/2018 | 22:42 | מאת: מ

שלום רב אני בן 57 לאחרונה יש לי תחושות מוזרות כמו תחושת קסדה בקרקפת (עברתי mri תקין)ועוויתות בגוף (תזוזות שרירים ,עברתי בירור אצל נוירולוג -תקין) האם לסימפטומים אלה יכולה להיות סיבה כילייתית /מינרלים וכוי (אציין שכל בדיקות הדם תקינות כולל שתן ו-egfr) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעות במלחים יכולות לגרום לתחושות כגון עוויתות שרירים, אולם במידה וכל בדיקות הדם תקינות (כולל נתרן, סידן, מגנזיום, אשלגן), לא נראה שזו הסיבה ויש לחפש גורם אחר. בהצלחה.

תוצאות של בדיקות דם הראו ממדים חריגים הבאים: Urea = 50 Creatinine = 1.22 Uric Acid = 7.32 על מה זה מצביע (התור הקרוב לנפרולוג בעוד 3 חודשים)?

לקריאה נוספת והעמקה

אי אפשר לענות לשאלה באופן רציני בלי לדעת גיל, מין, מחלות רקע, תרופות, בדיקה גופנית, תוצאות בדיקות דם ושתן נוספות. אם לא חלה קפיצה בערכי הקראטינין בהשוואה לבדיקות עבר אין דחיפות וניתן להמתין ליעוץ מסודר בעוד 3 חודשים

22/05/2018 | 18:58 | מאת: אלי

שלום רב. רציתי לדעת מה אומרת תשובת בדיקה גבוה מאוד לנורמה. התוצאה היא. 1358.

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2018 | 19:01 | מאת: אלי

סליחה התוצאה הייתה 1158.

לא ברור מה נאסף - חלבון? ומה ערכי המדידה

22/05/2018 | 15:05 | מאת: דורון

בעבר אובחנתי בתסמונת נפרוטית . אינני מטופל בטיפול תרופתי אך aunr ממעיט וכמעט אינני אוכל בשר ומוצרי חלב ( חלבון מן החי). מכיוון שבאחרונה אני עובר לטבעונות מלאה. איך עליי להתייחס למזונות מן הצומח שהם עתירי חלבון. האם ההשפעה על הכליות של חלבון מן הצומח שווה לחלבון מן החי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה טובה ומורכבת. חלבון צמחי משרה פחות עומס חומצי (ויתכן ותורם פחות להתקדמות של מחלת כליה). הוא גם מעלה פחות אוראה (נקודה חשובה כשיש אי ספיקת כליות כרונית מתקדמת). לחלבון מין החי יש ערך תזונתי/ביולוגי טוב יותר. ממליצה לך לקבל יעוץ מדיאטנ/ית (רצוי המתמחה במחלות כליה) .

23/05/2018 | 17:03 | מאת: דורון

תודה רבה!!!

21/05/2018 | 22:56 | מאת: רותם

שלום, אמא שלי אישה בת 47 בע״ה אוטוטו, חולה במחלה המתאפיינת בכליות פוליציסטיות. (גנטית) לפני כ4 שנים עברה השתלת כליה מתורם חי וב״ה הכל תקין. לפני כשנתיים וחצי עברה מפרצת מוחית - ותודה לאל אנחנו אחרי. בשבוע האחרון לאחר בדיקה שיגרתית תקופתית נצפתה עלייה בקריאטנין. בדרך כלל הערכים היו בין 1.1-1.2. בשבוע האחרון עלה ל1.4, לאחר שבוע 1.5- ואז הנפרולוג החליט לתת סטרואידים תוך ורידיים במשך שלושה ימים. הערכים ירדו ל1.39 ואז עלו ל1.47. לאחר הימים האחרונים העלו קצת את הסטרואידים ונוגדי הדחייה. האם יש סיבה לחשוש? האם זה מסמן על דחיית הכלייה? ואם כן, האם ניתן למנוע זאת על ידי תרופות? אני מאוד דואגת וחוששת. תודה רבה, רותם

לקריאה נוספת והעמקה

נראה כי הנפרולוג המטפל באימך סבר כי מדובר בדחייה לפי הטיפול שקיבלה. המצב בהחלט יכול להתייצב/להשתפר. אם תמשיך להידרדר, ישקול הנפרולוג המטפל המשך ברור שאולי גם יכלול ביופסיית כליה

21/05/2018 | 12:28 | מאת: יוסי ח.

בבדיקה שעשיתי היום דם ואיסוף שתן 24 שעות נמצא כי רמת הפוטאין בשתן ( protein urine 24 h ) הינה 2016 . כשהנורמה היא 0-150. אציין העובדה כי תרמתי כלייה לאחי לפני כ 30 שנה וסובל מלחץ דם גבוה ונוטל תרופות על בסיס יומיומי. מה עליי לעשות.? האם זה מעיד על תפקוד לקוי של כלייה שנותרה לי? אשמח לתשובה בהקדם למייל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך פרוטאינוריה משמעותית. הדבר מחייב ברור שיתכן ויכלול גם ביופסיית כליה. אנא פנה לנפרולוג לבדיקה והמשך ברור .

21/05/2018 | 00:33 | מאת: עידן

שלום עם בדיקות הדם של הכליות טובות ואני חש בזזמו אחרון כאבי בטן עם כאבים בגב התחתון ובדיקות של הבטן תקינות ונהיה לי בעיות עם השתן גם כדאי לעשות אוטלראסונד של הכליות עם עשיתי אוטרלנד בטן כללי ויצא טוב יש יתרון לעשות אולרטינד רק של הכליות סובל מכאבי בטן בחודשים אחרונים ...אני בן 27 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

US בטן כולל גם את הכליות ולכן אין טעם לדעתי לחזור על אותו אמצעי הדמיה אבחנתי. סי טי (פרוטוקול אבנים) הוא אמצעי רגיש יותר לאבחון של אבנים קטנות שהן יכולות להיות סיבה לכאב ממקור כלייתי ושלעתים מפוספס באולטרסאונד.

28/05/2018 | 14:09 | מאת: עידן

ועם עשיתי סיטי עם חומר ניגוד גם רואים עם יש אבנים ??סיטי בטן ואגן

מה הנוסחה לחישוב egfr? תודה מראש לרופאות

זו הנוסחא: GFR = 141 * min(Scr/κ,1)α * max(Scr/κ, 1)-1.209 * 0.993Age * 1.018 [if female] * 1.159 [if black] מסובכת. ניתן פשוט להעזר באתרים שונים לחישוב, באמצעות השלמת המידע הדרוש - גיל, מין, גזע וקראטינין

שלום!לאימי בת 91 מצאו האולטרבאונד:כליה ימנית קטנה,פרנכימה דלה.ציסטה קורטיקלית בגודל 2 ס"מ. כליה שמאלית תקינה.תפקודי כליות אינן תקינות. הייתי רוצה לדעת עד כמה המצב חמור והאם ניתן לייצב אותו

שלום! רציתי להוסיף שהקראטינין הוא 1.37 ואוראה 72. ספירת דם,גלוקוז,אלבומין ופרוטאין תקינים בדם. בדיקת שתן כללית תקינה. אשמח להמלצותיכן. תודה. דינה

על פי ה US כליה שמאל תורמת יותר לתפקוד הכלייתי. הציסטה מדווחת כציסטה לא מורכבת (אלא פשוטה) ואינה מהווה מקום לדאגה. לפי ה eGFR (ובהנחה שערכי הקראטינין לא הוחמרו מאד בתקופה של שבועות/חודשים אלא הם יציבים +/-) יש לאמא שלך אי ספיקת כליות דרגה III (הדרגה החמורה ביותר היא התפתחות אי ספיקת כליות סופנית =דרגה V). צריך לזכור שאמך הגיעה לשיבה טובה ובהינתן מחלת כליות כרונית יציבה יש סבירות טובה שלא תפתח אי ספיקת כליות סופנית עד סוף חייה. צריך לוודא כי שאם מטופלת תרופתית מינוני התרופות יהיו תואמי תפקוד כלייתי. צריך שתדע להימנע מתרופות משככות כאב ממשפחת הNSAIDS (כגון וולטרן איבופרופן). מציעה לך לשוחח עם רופא המשפחה ואם הוא סבור שיש מקום לדאגה/צריך עזרה בניהול המקרה שיפנה אותה לנפרולוג. בהצלחה

שלום,דוקטור!אני מודה לך מאוד על תשובתך.אימי מקבלת ויטמין בי 12,אומפרדקס 20 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג.האם אלה התרופות הללו מותרות במצב שלה?לצערי רב רופא המשפחה בקושי הסכים לפנות את אימי לנפרולוג ושם תורים אריכים מאוד. תודה ושבת שלום.

התרופות שאימך מקבלת נחשבות בטוחות לשימוש. יש תהיות בנוגע לשימוש ממושך באומפרדקס שעלול לגרום למחלת כליות כרונית אך לאור גילה של אימך הסיכוי נמוך. במידה ובכל זאת עולה חשש, ניתן לשקול להחליף את התרופה לתרופות כגון פמוטידין שגם הן מפחיתות את החומציות בקיבה במנגנון פעולה אחר.

17/05/2018 | 11:52 | מאת: לי

בת 41 חצי שנה לאחר ניתוח להוצאת אבן בכליה ימין.דרך השלפוחית.נשלחתי כחלק ממעקב לא.ס כליות שתן מלא שהראה הרחבה קלה בכליה שמאל נאמר לי שזה כנראה לחץ מהשתיה ולחזור על א.ס עוד חודש עם שתן ריק.עשיתי היום ורשום שהכל תקין בשתי הכליות גודל תקין.פרנכימה שמורה.לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת לא הודגמו תהליכים לא הודגמו טבנים. ובהערות רשום הפרעות עד כמה שניתן לדון..אני בלחץ מה זה אומר??

לקריאה נוספת והעמקה
17/05/2018 | 11:56 | מאת: לי

לציין שא י נוטלת אניביוטיקה להליקובקטור 2 אנטיביויטקות .מוקסיויט קלהריהרמיסיןואומפרדקס

לא רלוונטי

לפי התשובה הכל טוב. נראה שבהערה נשמט "ללא". לצורך ביטחון מלא אנא פני לרופא המפענח.

הוא אמר שהכוונה לצואה ונוזלים..הגיוני?

כאמור תשובת האולטרסאונד נראית תקינה כפי שציינה ד"ר סוטנדורף. לא ברור לי המשפט - הכוונה לצואה ונוזלים? באיזה הקשר?

תודה על המענה

הקראטינין הגבוהה עקב עודף סידן שנמשך מעל שנה. כרגע הסידן חודשיים בבנורמה. והקראטנין לא ירד מ 2.4. הרופאה אומרת בגלל שזה עלה הרבה פעמים מעבר ל 4 הרופאה אומרת שיש כבר צלקת, האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את זה ? לא נתנה לי כלום מלבד. מעקב.

לקריאה נוספת והעמקה

כשיש נזק כרוני משמעות הדבר שהוא לא הפיך. אין טיפול ספציפי לנזק כרוני. ניתן רק לנסות להאט את קצב ההתדרדרות במניעת אירועים חוזרים של אי סיפקת כליות חריפה ככל שניתן (מתוך ידיעה שכל אירוע חריף עלול לגרום לפגיעה כלייתית כרונית), וכן טיפול בגורמי סיכון שידועים כמאיצים התקדמות של אי ספיקת כליות כרונית (עישון, סוכרת, יתר לחץ דם וכו)

15/05/2018 | 11:33 | מאת: ליאת

יש לי אי ספיקת כליות כרונית. קראטינין 2.4 . עקב בחילות שיש לי רציתי לקחת כדור מאלוקס ללעיסה 40 מג . קראתי בעלון שאסור לקחת את הכדור אם יש בעיות עם הכליות. האם בערך של הקראטנין 2.4 מותר לקחת את הכדור הנל. הוא עוזר קצת .

לקריאה נוספת והעמקה

את יכולה מדי פעם לקחת מאלוקס אם התרופה עוזרת לך. בעבר נתנו למטופלי דיאליזה קושרי זרחן על בסיס אלומיניום (לקיחה יום-יומית עם כל ארוחה) ואז היו תופעות של הצטברות אלומיניום ורעילות. לקיחה מדי פעם לא תגרום לרעילות. יש אופציות טיפוליות אחרות ואולי את צריכה לעבור איבחון לסיבת הצרבת (למשל ביצוע גסטרוסקופיה/תבחין נשיפה). אנא התייעצי עם רופא המשפחה

15/05/2018 | 08:14 | מאת: סיון

שלום, אבי בן 71 חולה בסרטן ריאות דרגה 4 ומטופל היום בכדור ביולוגי (אפטיניב) בבדיקת שם שעשה נראה כי תפקודי הכליות גבוהים - קובץ של בדיקת הדם מצורף. אשמח לדעת: 1. איך ניתן לשפר את המצב? האם כדורים/תזונה? 2. האם בבדיקות CT ו MRI צריך לעשות ללא חומר ניגוד? (לפני חודש עשו CT עם חומר ניגוד למרות שהתוצאות של בדיקת הדם היו פחות או יותר זהות למה שעכשיו) אשמח להסבר מפורט תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים. השאלה היא האם יש אי ספיקת כליות כרונית יציבה ולמה מיוחסת או שיש אי ספיקת כליות חריפה שיש למצוא את סיבתה. AFATIMIB היא תרופה בתופעות לוואי שכיחות שלה הן שלשולים, ירידה בתאבון, כיבים בחלל הפה. תופעות לוואי אילו עלולות לגרום להתייבשות ובמנגנון זה לפגיעה כלייתית. התרופה אף עלולה לגרום בשכיחות נמוכה יותר לאי ספיקת כליות במנגנון שאינו קשור להתייבשות. אם אי ספיקת הכליות מיוחסת (על ידי האונקולוג) לתרופה לפי דרגת החומרה הוא ימליץ להפחית את המינון או להפסיק את הטיפול כשלעיניו גם שיקולי הרווח הצפוי מהמשך התרופה וטיפול חלופי אם יש. אשר לביצוע הדמיה . בדרך כלל הדמיה אופטימלית מחייבת מתן חומר ניגוד. יוד הניתן בסי טי עלול להחמיר אי ספיקת כליות . מתן נוזלים תוך ורידים סביב הפרוצדורה יכול להפחית את הסכנה לפגיעה כלייתית. גדוליניום הניתן בMRI עלול באי ספיקת כליות מתקדמת לגרום למחלה נדירה מאד. ההחלטה היא של האונקולוג המטפל בשיתוף עם המטופל.

UREA: 68 קרטנין: 1.87 בחודשים האחרונים זה במגמת עליה (לפני כן היה UREA 53 וקרטנין 1.33) מה זה בדיוק אומר?

העליה בקראטינין משמעותית. אם אין סיבה אחרת, סביר שהאונקולוג ייחס את העליה לטיפול התרופתי וישקול הפחתת מינון או הפסקת התרופה. זאת כאמור לאחר שישלול גורמים אחרים להחמרה בתפקודי כליות. פנו אליו בהקדם.

14/05/2018 | 12:56 | מאת: בני

שלום רב לאחרונה אני קם להטלת שתן פעמיים עד 3 בלילה(ערמונית בגודל תקין 20 סמ"ק לפי הדמיית אולטראסאונד) הבדיקות שלי אומנם תקינות(הן תפקודי כליות והן שתן) איך אפשר לדעת שאין זה סינון יתר כלייתי שעלול לגרום להתעייפות הכליות? אילו אמצעים ניתן לנקוט כדי "להרגיע" את הכליות? (אני לא שותה קפה ולא צורך מזון מהחי) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות איסוף שתן לפינוי קראטינין ולראות. דיאטה דלת מלח ולא עתירת חלבון , להימנע מעישון, לטפל במחלות נלוות שידוע שפוגעות בכליה כמו סוכרת, יתר לחץ דם – אילו הם האמצעים לשמור על הכליה.

13/05/2018 | 17:37 | מאת: לי

שלום בן 41 לפני 7 חודשים עברתי ניתוח להסרת אבן בכליה דרך השלפוחית..בבדיקת נשיפה נמצא החיידק הליקובקטור בערך גבוה 26 ..הרופא נתן לי מוקסיויט פורטה 500 מג .פעמיים בבוקר ופעמיים בערב.קלריטרומיסין 500 מג 1 בבוקר ואחד בערב.אומפרדקס 1 בבוקר ואחד בערב.הכליות שלי בבדיקות דם ואולטראסאונד האחרונות לפהי חודשיים הכל תקין..אבל יש בי פחד שזה מסוכן לכליות התחלתי את הטיפול לפני 3 ימים ואני חושבת שיש לי מיחושים בכליה שעברתי בה את הניתוח..מחר יש לי usהאם יראו בusאם חלילה קרה משהו לכלייה? אני שןקלת להפסיק טיפול פוחדת..

לקריאה נוספת והעמקה

המשלב התרופתי הזה הוא אינו "מסוכן לכליות". בכל טיפול תרופתי עלולה להתפתח תגובה אלרגית שאינה ניתנת מראש לחיזוי. ככלל המשלב התרופתי מקובל לטיפול בהליקובקטר פילורי, הטיפול הוא יחסית קצר מועד, הטיפול כנראה נחוץ ...

13/05/2018 | 13:11 | מאת: יוסי

שזה לאיזה כיון הולך ??לאיפה היית מפנה לדעתך ? זאת אומרת יש לי צבירת גזין?או פחמן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי הקודמת. הבדיקה בעלת משמעות במידה ויש תסמינים נוספים כגון יתר לחץ דם או הפרעות במלחים. אחרת - לא ממליצה על המשך בירור בשלב זה. הממצאים יכולים להיות גם תקינים.

חומצה אלפא ליפואית, כדורי חילבה וכדורי q10 עלולים לגרום נזק לכליות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אילו אינם חומרים שידועים כנפרוטוקסים זאת אומרת כבעלי רעילות כלייתית.

12/05/2018 | 11:06 | מאת: איילת

שלום רב. אני בת 80 לאחרונה הופנתה למיון עקב סחרחורות . נמצא כי הייתה מיובשת..קריאטנין גבוה. 1.8. קיבלה עירוי שוחררה כשהיא בטוב. נאמר לה לשתות עשר כוסות מים לפחות ביום. באיזו מידת כוס מדובר? 180מל? 250מל?אודה על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודעת לענות לך. בין היתר חשוב להבין את מחלות הרקע, סיבת האשפוז (הגורם להתייבשות) , מצב גופני, וכן תרופות. אם הייתה סיבה ספציפית ל"התייבשות" כמו מחלת חום, שלשול, הקאות והיא חלפה בהינתן מנגנון צמא תקין וגישה למים אנני רואה הגיון בהמלצה. כמו כן המלצה על שתייה של כמות גדולה של מים באם מטופלת בתרופות מסוימות עלולה לגרום להפרעות מלחים. ממליצה לך לפנות לרופא המשחרר להבהרות

11/05/2018 | 16:11 | מאת: אלי

שלום רב עברתי עקירת שן קשה ונצטוותי ליטול 3 כדור אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן ביום למשך שבוע ימים. האם אנטיביוטיקה זו לא מסוכנת לכליות כאשר ישנה כליה אחת עובדת באופן תקין? והאם פרוביוטיקה נחוצה בתקופת הנטילה של מוקסיפן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הכליה עובדת באופן תקין ניתן ליטול מוקסיפן במינון הרשום. כמובן שבכל תרופה תמיד קיימת אפשרות למעין תגובה אלרגית בכליה שתגרום לפגיעה בה, אך מוקסיפן בפני עצמה לא נחשבת תרופה שפוגעת בכליות. פרוביוטיקה אינה הכרחית, אין המלצות חד משמעיות לטיפול בפרוביוטיקה בעת טיפול אנטיביוטי.

שלום הייתי במיון ונלקח כשהגעתי ממש בדיקות דם ויצא קצת חריגות בגזים בדם אשמח לדעת למה זה מאפיין וקשור..יש לציין שבדיקה אנדרו בקופה igf 1 היה מעט גבוהה ועשיתי mri מה שכן לפני כשנתיים היה לי גודש קל בכליה האם יש קשר כאן בין הדברים?..וגם בדיקות שתן חוזרות כלליות תקינות יכול להיות שיש פיספוס של אבן בסיטי לפני שנתיים? הנל התוצאות Pvco2 45.0 Be 1.8 Hco3 27.7 Ph 7.407 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש כאן שילוב של מידע הנוגע לנושאים שונים, מזמנים שונים, ואיני בטוחה שרלוונטי לשאלת הגזים. המידע החשוב לבדיקת הגזים הינו מה הסיבה שפנית למיון ומדוע בוצעה הבדיקה. חשוב לזכור שלכל בדיקה יש טווח תקין וגם שתתכן טעות באופן הלקיחה (למשל גזים אמורים להלקח מדם עורקי, בקרח) המשפיעה על התוצאות.

האם הבדיקות גזים תקינות??

רמת הביקרבונט HCO3 מוגברת קלות, לא ברור האם יש לה משמעות.

שזה לאיזה כיון הולך ??לאיפה היית מפנה לדעתך ? זאת אומרת יש לי צבירת גזין?או פחמן ? תודה

לא הייתי ממשיכה בירור אם אתה אדם בריא. במידה ואתה סובל מיתר לחץ דם או הפרעות במלחים בבדיקות הדם, הייתי חוזרת בשלב ראשון על בדיקת הגזים.

07/05/2018 | 10:11 | מאת: חווה

שלום רב האם הפסקת אכילת מזון כדוגמת בשר דגים וכוי (מזון מהחי) יכולה למנוע/להפסיק הפרשת חלבון בשתן? בהנחה כמובן שהאדם לא לוקה בסכרת ובלחץ דם גבוה, כלומר כאמצעי מניעתי לשמירה על כליות תקינות (בדיקות דם תקינות וגם שתן) תודה רבה לכן

לקריאה נוספת והעמקה

דיאטה עתירת חלבון לא גורמת לזליגתו לשתן אך אם היא מתמשכת לאורך זמן ארוך עלולה לגרום לעומס על הכליות ולנזק כלייתי. ב בשר אדום מעובד הוא מקור רע לחלבון אך נתח בשר אדום שאינו מעובד ובייחוד אם הוא דל שומן כנראה אינו מקור רע. דגים דווקא נחשבים כמקור טוב לחלבון. הם שייכים לדיאטה ים תיכונית, עתירים בחומצות שומן שאינן רוויות ואומגה 3.

05/05/2018 | 09:50 | מאת: יוסי ב

יש לי אי ספיקת כליות דרגה 3 היו לי אבנים לפני 20 שנה. לאחר טיפול קצר באלקסוב הן נעלמו וכל בדיקות האולטרה סאונד נראו תקינות והפסקתי לקחת לפני שנתיים פניתי שוב לנפרולוגית והיא מכריחה אותי לקחת 2 כדורי אלקסולב אחרי כל ארוחה (6 כדורים ביום) הבדיקות שלי הן : urea b 74 , creatinin b 1.75 , albumin/createnin ratio 30.9 pateies 145 , eGFR 37ml/min/1.73. האם זה לא מוגזם 6 כדורים ליום ואיזה סיבוכים אפשר לקבל מזה.

לקריאה נוספת והעמקה

באי ספיקת כליות מתקדמת תוסף זה עלול לגרום לעליית אשלגן (עד רמות מסוכנות) בייחוד אם אתה מטופל בתרופות שמפריעות להפרשת אשלגן בשתן. בישראל הכדור מכיל גם נתרן ועל כן עלול להחמיר בצקות ויתר לחץ דם. לקיחה כשיש אי ספיקת כליות מתקדמת צריכה להיות מלווה במעקב הדוק יותר אחר רמות האשלגן בדם, וכרגיל אחר הפרשת הציטראט בשתן וחומציות השתן.

תודה על התשובה. הרופאה עוקבת אחרי האשלגן והציטרט. אבל אני מעוניין לדעת אם במצבי אני באמת צריך לקחת כמות כזאת של אלקסולב בייחוד שבאולטרה סאונד לא נראות אבנים בכליות (נראית שם רק פרוסטטה מוגדלת וציסטה בכליות) בתודה יוסי

מציעה לך לשוחח עם הנפרולוגית המטפלת ולשאול אותה שאלה זו. הדבר תלוי בכמה השתן הוא "ליטוגני" זאת אומרת נוטה ליצירת אבנים. אפשר לדיין איתה הפחתת מינון ומעקב אחר בדיקות השתן (שיכללו הפעם גם איסופי שתן למרכיבי האבן השונים ) לפני הפסקה מלאה, או הפסקה ומעקב. כעקרון יכול להיות שאם ביצעת שינויי תזונה משמעותי יש בזה די.

תודה רבה הנפרולוגית שלי אינה מספקת לי הסברים בטענה שהיא יודעת מה היא עושה ושאני לא אבין כלום מההסברים. היא נעלבת כשאני שואל ואני מקווה שהיא לא עוקבת אחרי פורום זה יוסי

05/05/2018 | 07:49 | מאת: משה אלקלאי

בהמשך לשאלתי הקודמת. ה-PSA שלי הוא 6.56. הקריטנין שלי הוא 6.6. אני מאד מודאג. אשמח על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה קודמת

05/05/2018 | 07:33 | מאת: משה אלקלאי

אני מטופל דיאליזה. הבוקר קמתי ועשיתי שתן עם דם. יש לי בדיקת PT 32.5 ויש לי תור לאורולוג ב-28 לחודש. הדיאליזה הקרובה שלי היא ביום שני בערב. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שתן עם דם יכול לנבוע ממחלה כלייתית (לא ציינת מה הסיבה להיותך מטופל דיאליזה והאם היו אירועים כאלה בעבר), דלקת בדרכי השתן, מאבנים בדרכי השתן, סיבות שונות שגורמות לגירוי הרירית ועד לפוליפים וממצאים נוספים. תרופות מדללות דם כמו אספירין, קומדין, קלקסן וכו' מגבירות את הסיכון לדימום אך עדיין צריך לבדוק מה הגורם. אם מדובר באירוע ראשון ואתה עדיין מדמם, ממליצה לפנות למיון. אם כבר היו אירועים כאלה בעבר והדימום פסק, ואין כאבים או חום, אפשר להמתין עד לבדיקת רופא מחר. בכל מקרה הממצא ידרוש בירור בהמשך.

04/05/2018 | 23:29 | מאת: דבורה

שלום רב בעלי, בן 74, מוגדר כמועמד להשתלת כיליה. מחלת הכליות ממנה הוא סובל היא על רקע גנטי. היכן ניתן למצא חומר ,אם אפשר בעברית, אודות הקשר בין מחלת הכליות והגנטיקה.

המקור למידע תלוי במחלה הגנטית. כעקרון יש את פורום "כמוני" למחלות כליה ויש פורומים נוספים בהתאם למחלת הכליות. לא בטוחה שתמצאי שם מידע מספיק על הקשר בין מחלת הכליות לגנטיקה, שכן זה לרוב מופיע יותר בספרות המקצועית, אך תוכלי להפנות שאלות ספציפיות לנפרולוג המטפל.

שלום רב לרופאות האם מצב כרוני של מתח חוסר שקט והימצאות במוד של "הילחם או ברח" עשוי להזיק לאדם בוגר עם כליה בודדת ?(בדיקות תקינות). דובר רבות על הקורטיזול ושאר הורמוני הסטרס. האם ניתן להתייעץ בנושא עם אנדוקרינולוג להערכת תפקוד בלוטת יותר הכליה?(תשישות הבלוטה וכוי..) בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

רמת סטרס גבוהה יכולה לגרום לנזקים בריאותיים, במקרה שלך בעיקר עקב הווצרות יתר לחץ דם. אך אם הבעיה היא סטרס, אנדוקרינולוג לא יעזור אלא כדאי לפנות לטיפול נפשי.

שלום רב. הבנתי שזה לא טוב שתי כדורים ביחד. התכונתי שאם אני לוקחת רק את הסטטור אסור 40 מג ביום ? הבנתי ממך נכון לא יותר מ 10 מג ביום עם קראטנין 2.3 ?

נכון. ההמלצה היא לא לעבור מינון של 10 מ"ג בתיפקוד כלייתי של מתחת ל 30 מל לדקה (פינוי קראטינין משוערך).

02/05/2018 | 00:41 | מאת: מורני

שלום רב אשמח לעצתכם .. לפני כחודשיים החלו לי כאבים בצד ימין בבטן למעלה קרוב למותן כאבים הולכים ובאים במשך היום פניתי לרופאת משפחה הפנתה אותי לבדיקות דם ואולטרטסונד בטן וכליות אז בתוצאות בדיקת הדם הכול תקין חוץ מתפקודי כבד 5 5 לאחר חודש חזרתי על הבדיקה 39 התפקודי כבד ועשיתי אולטראסאונד הכול בסדר אבל נמצא ממצא שמתאים לאנגיומיוליפומות גודל 0.4 ו0.7 הרופאה אומרת שזה לא סרטני אבל להיות במעקב כל חצי שנה בנתיים הצד עדיין כואב לי האם יש עדיין מה להמשיך לברר ?

לקריאה נוספת והעמקה

אנגיומיוליפומות כה קטנות הן קרוב לוודאי לא הגורם לכאב. יתכן ומקור הכאב אינו כלייתי. US כליות הוא לא תמיד רגיש מספיק לאבחן אבני כליה קטנות. ממליצה לך (אם אינך בהריון) לבצע CT פרוטוקול אבנים .

אבי בן71 קיבל המלצה מהנפרולוג להתחיל בהמודיליזה דרך הלב, מכיוון שאין זמן לעשות זאת דרך הזרוע, עקב עליית אוראה ל166 וגירודים מה דעתך? האם יש פתרון אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע כי לאביך יש אי פסיקת כליות סופנית. רק המודיאליזה דרך צנטר זמני מאפשרת התחלת דיאליזה באופן מיידי. למרבה הצער טיפולי דיאליזה לא עוזרים תמיד לגרד , ולעתים גם מטופלי דיאליזה עוברים טיפולים נוספים כגון פוטותרפיה . חשוב לאזן את מחלת העצם של אי ספיקת כליות מתקדמת שכן היא אולי תורמת לגרד. בהצלחה

01/05/2018 | 10:57 | מאת: ליאת

שלום רב. האם מותר לקחת כדור סטטור לכולסטרול 40 מג כשהקראטנין 2.3 ? אני חיבת לקחת כדור כי הכולסטרול הרע לא ניתן לספירה. ובזפרט 400 רשמתם לא לקחת 40 מג עם ערכי קראטנין מעל 2.

סטטור Rosuvastatin – דורש התאמת מינון באי ספיקת כליות מתקדמת . המינון המקסימאלי המומלץ בפינוי קראטינין משוערך של מתחת ל 30 מל לדקה הוא 10 מ"ג. לא מומלץ באי ספיקת כליות מתקדמת לשלב את שתי התרופות (בזפיברט וסטטור). אם מחליטים לעשות זאת יש לקיים מעקב הדוק אחר התיפקוד הכלייתי, וCPK.

30/04/2018 | 21:01 | מאת: Ana

שלום בבדיקות יצא Antinuclear שלילי ana titer 1:160 חיובי Ana pattern- nucleolar clump חלבון פרוטאין בשתן 24- 300 (נבדק פעמים) מלבד זה הכול תקין בבדיקות רגילות כולל RF ו CRP אולטראסאונד כליות אין אבנים 1. האם עלי לגשת לבירור ראמטולוגי/ נופרולוג 2. האם זו יכולה להיות מחלה מסויימת? 3. האם זה יכול לקרות לאחר אבן בכליה? (לפני כחודש היה כאב פתאומי חד חזק בצד מאחור שעבר קדימה למטה, הכאב עלה כ 30 דקות, ועבר לאחר פיפי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שהבדיקות נשלחו מפני שעלה חשד קליני לנוכחות מחלת רקמת חיבור . הבדיקות אינן נלקחות בשיגרה כחלק מברור אבנים רגיל ומעבר של אבן לא יכול לגרום לעלייה בANA או בחלבון. את/ה צריכ/ה ללכת ליעוץ נפרולוג.

שלום רב אני בן 59 אובחן באי ספיקת כליות , בנוסף חולה סכרת ואי ספיקת לב עבר צנתור לפני כחודש עם קראטנין 3.2 בעקבות הצנתור הקריאטנין טיפס והגיע ל8 בעקבות מאמצים רבים של הרופאים והפוסיד דרך הוריד הצליח לאזן וירד ל 4.5 כרגע התחיל הכנות לדיאליזה [צילום כלי דם ניצוח של השאנט בעוד כחודש וכל מה שכרוך בכך] בשבוע האחרון נראה נפוח מאוד בצקתי,עם מעין גודש בגרון קושי לדבר רגליו נפוחות מאוד ... ופניו מלאות מאוד בבוקר במה מדובר? האם זו התקדמות של האי ספיקה הוא מסרב ללכת לרופא אנחנו ממש נלחצים הוא מלא בבצקות ונוזלים הוא מקבל פוסיד עדיין תודה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

המטופל חייב להיבדק על ידי רופא במסגרת של רפואת חרום במהרה. יתכן וזקוק להתחלת דיאליזה דחופה (דרך צנטר בשלב ראשון עד שיבצע ויבשיל ה"שאנט") לעזרה בפינוי נוזלים. האםהחל לקבל לאחר הצינטור תרופות מסוג חסם אנזים מהפך אנגיוטנסין –inhibitor Angiotensin converting enzyme שעלול לגרום לאנגיואדמה – נפיחות מסכנת חיים בגרון.

29/04/2018 | 18:31 | מאת: דני

שלום ד״ר, יש לי שאלה בקשר לטיפול שלי: אני בן 67, מטופל באינסולין ארוך טווח - 24 יחידות ליממה, אינסולין - קצר טווח -12 יחידות לפני ארוחה גדולה, מטופל גם בלחץ דם, כולסטרול ושומנים. (מצורף קובץ תוצאות בדיקות דם ושתן לאורך זמן). לאחרונה הייתה לי בדיקת תפקודי כיליות לא תקינה 1.31, ואחרי שבוע בדיקה חוזרת 1.24,בכדי לראות אם זו לא טעות. למרות שאני די מאוזן מבחינת הסוכר, הרופא לא מבין למה חלה הרעה בתפקודי כילייה. יש לי חשש שהדבר נובע מכך שאני לוקח כדור נגד כולסטרול וגם נגד שומנים (שידוע שלא ממומלץ למי שיש בעייה בכליות). שאלתי היא: עד כמה הפגיעה בכיליות *חמורה*? ומה את *ממליצה* בקשר לתרופות כולסטרול ושומנים, להפסיק? להמשיך? לשנות? והכי חשוב בקשר *לכליות*? אני מודה לך מאוד!!! התרופות שאני לוקח הם: BEZAFIBRATE S.R. 400MG TAB, TADAM TAB 5MG 28, CANDOR 8MG (28) TAB, CARDILOC 1.25MG (30) TAB, ROSUVASTATIN TEVA 10MG TA, GLUCOMIN TAB, INS NOVORAPID FLEX PEN 5X3ML, INS TREGLUDEC 100U/1ML 5X3ML,

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים. להבנתי ערכי הקראטינין היו תקינים עד לאחרונה. חשוב לדעת האם בבסיס קראטינין הוא 0.8 או שהוא 1.1. קצב ודרגת ההחמרה חשובים. חשוב לדעת האם התפתחה/הוחמרה פרוטאינוריה , ויתר לחץ דם? ומה עם תוצאות משקע שתן? . הסיבות לאי ספיקת כליות חריפה יכולות להיות מגוונות ושונות. גם בזפיבראט וגם CANDOR הן תרופות שיכולות להעלות קראטינין כשנוטלים אותן אך אם אתה מטופל זמן רב, ולא היתה מחלה לאחרונה הרי שהסבר זה פחות סביר. בהערת אגב כשמתפתחת אי ספיקת כליות משלב של בזפיברטים וסטאטינים מעלה את הסיכון לפגיעה שרירית וכלייתית . חשוב לשלול בגילך שהפרוסטטה (שגדלה עם הגיל בכל הגברים) לא גורמת להפרעה בניקוז השתן וכך להחמרת התיפקוד הכלייתי. יש כמובן עוד סיבות רבות ומגוונות. המלצתי היא בשלב זה לשקול להפסיק את הבזפיבראט, לבצע US כליות כולל גם שארית שתן, לבצע איסוף שתן של 24 שעות ל פינוי קראטינין , חלבון, ואלבומין, משקע שתן , לחזור על בדיקות דם כולל גם קראטינין חוזר, CPK. בירור ראשוני זה ובדיקת רופא יכולים לכוון לסיבה ולצורך בהמשך ברור בהצלחה

02/05/2018 | 15:51 | מאת: דני

https://www.dropbox.com/s/klgnkljzmwfxqnp/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%AA%20%D7%93%D7%9D%20%D7%95%D7%A9%D7%AA%D7%9F.pdf?dl=0 אולי זה עוזר... תודה על התשובה המפורטת.

26/04/2018 | 18:48 | מאת: נעמה

תודה לך על תשובתך המפורטת. רק עוד שתי שאלות בהקשר-האם במעקב תקופתי הכוונה אך ורק לUS פעם בשנה או שיש צורך להפגש גם אורולוג? ומדוע יש צורך לחזור על הבירור המטאבולי ואיסוף השתן לפחות פעמיים? לא נאמר לי דבר בקשר לזה ועשיתי את הבדיקות האלה לראשונה רק בשנה שעברה, פעם אחת לאורולוג שהמליץ רק על US אחת לשנה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר באבן קטנה אחת בלבד אין צורך במעקב אורולוגי כל עוד את יציבה, אלא מעקב רופא משפחה. חוזרים על האיסוף פעמיים כדי לוודא את מהימנותו, שכן תוצאות האיסוף יכולות להשתנות בהתאם לתזונה סביב האיסוף וגורמים נוספים.

חבל שהאורולוג לא ביקש בשנה שעברה. האם לא כדאי לרסק אותה מעכשיו כדי למנוע בעיות וכאבים בעתיד?

רופא המשפחה יכול להפנות אותך לאיסוף חוזר. לא מרסקים אבן אם אין צורך. לכל פרוצדורה יתכנו תופעות לוואי / סיבוכים ולכן לא מבצעים פרוצדורות פולשניות ללא התוויה.

שלום! ביתי בת כחצי שנה אובחנה עם הידרונפרוזיס בינוני הרחבה בינונית של המערכת המאספת בצד שמאל. כיליה דיספלסטית. נראה שיפור קל אבל נאמר לנו שהמעקב לוקח זמן כדי לראות שיפור. נוטלת צפורל מניעתי פעם ביום. רציתי לשאול אם מישהו שמע על שימוש בשורש kuzu כמחזק כליות? אמרה לי מישהי שבנה אובחן גם כן - שנתנה לו מינקות ובגיל תשעה חודשים הכל עבר... אשמח לשמוע חוות דעת... - כמובן במקביל לטיפול הקונבנציונלי תודה רבה!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכירה את השורש הזה, בכל מקרה בשאלות הנוגעות לילדים ממליצה לפנות לפורום נפרולוגיה ילדים

25/04/2018 | 19:12 | מאת: איציק

שלום רב רציתי לדעת האם מותר למושתל כליה לקחת משכך כאבים רוקסט פלוס ופרקוסט 5 מיליגרם לאחר ניתוח והאם משככים אלה יכולים לגרום נזק לכליה

לקריאה נוספת והעמקה

אם התפקוד הכלייתי תקין אפשר להשתמש בתרופות. בעלון של רוקסט פלוס מצוין כי בירידה משמעותית בתפקוד כלייתי יש להמנע משימוש בתרופה

שלום, אני סובלת מיתר לחץ דם אשר מאוזן בתרופות ואי ספיקת כליות כרונית עם שיפור משמעותי (קריאטנין לפני כמה שנים התחיל ב4 ועשיו אני 2.19) התחלתי טיפולי פוריות ורופא הפוריות רשם לי איקקלומין (חצי כדור כל ערב) אני קצת בלחץ מהנזק שזה יכול לגרום לכליות. האם אני לא צריכה ליטול את הכדור הזה?? אציין שאני נוטלת אספירין באופן קבוע.

לקריאה נוספת והעמקה

כניסה להריון בדרגת אי ספיקת כליות כה מתקדמת מעלה את הסיכון לסיבוכים אצל האם והעובר ואינה מומלצת. את זקוקה למעקב נפרולוג.

היי שלום אני עתידה לעבוד ניתוח בריאטרי וכחלק מהבדיקות ערכתי בדיקת אוחטרסאונד בטן והנה והתשובות . הכליות בגודל ומבנה תקינים.ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים . בכליה ימנית ציסטות פלביות עד כ 7.0 ס"מ . בכליה שמאלית הודגמה ציסטה עם הסתיידות כ 1 -ס"מ היכולה להתאים ל milk of calcioum cyst . ובנוסף כבד מאוד שומני . שאר הדברים תקינים. מה זו ההסתיידות הזו ובכלל מה משמעות הציסטות האלו? אשמח להתייחסותך עד שאגיע לרופא שלי. זה מאוד מפחיד אותי . יום טוב בשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

אני בת 22 וחצי שכחתי לציין

ראשית להירגע. חשוב לזכור שUS היא בדיקה שמאד תלויה במבצע. קשה יותר לביצוע אצל מטופלים עם עודפי משקל. ציסטה פרפלבית וmilk of calcium שניהם ממצאים שפירים. את האחרון קשה להבדיל לעיתים מאבן כלתית או ציסטה מורכבת. בגילך הצעיר לא שכיח למצוא הרבה ציסטות כליתיות (אם אין מחלה משפחתית). ממליצה שתבצעי סי טי פרוטוקול אבנים בשלב ראשון לאפיון טוב יותר של הממצאים. הכבד השומני אינו מפתיע שכן את סובלת מהשמנת יתר.

היי תודה רבה על התשובה מה זה אומר ציסטה מורכבת והאם זה הופך אותה ללא שפירה ?? אשמח לתשובה רק מחר אני נגשת לרופא משפחה

ציסטה מורכבת הינה בעלת פוטנציאל להתקדם לממאירה עם השנים אך אין זה אומר שאינה שפירה. המעקב יהיה תכוף יותר בציסטה מורכבת לעומת שפירה.

24/04/2018 | 00:59 | מאת: נעמה

שלום לכן. בגיל 21 עברתי CT שגילה כממצא לוואי גרגר אבן של 4 מ''מ בגביע אמצעי בכליה שמאלית וללא הפרעות לכליה. מאז ועד היום, בUS האבן אינה משנה את גודלה או מיקומה והבירור המטבולי ובאיסוף שתן תקין. התזונה שלי קלה מאוד ואינני צורכת מלח או בשר כמעט, כמו כן לאף אחד במשפחה המורחבת שלי מעולם לא הייתה בעיית אבנים, מה גם שהבנתי שבגיל צעיר כלכך אבן היא נדירה... שאלותיי, האם המצאות אבן בכליה בגיל צעיר כזה היא אכן נדירה? מה עשויה להיות הבעיה, האם יכולה להיות מחלה כלשהי עם פגיעה מטבולית (גם הTSH שלי מעט גבוה, פרולקטין גבוה, שיעור, אקנה, מעי רגיז, חולשת שרירים, מעט בלוטות מוגדלות תמידית בצוואר, אסתמה מגיל 12 ללא היסטוריה משפחתית כלל, אנמיה עם פריטין 4 ומטה וכו'), האם כדאי לרסק את האבן כבר עכשיו ולהמנע מבעיות בעתיד? ומה המעקב שעליי לעשות עם האבן, האם רק US אחת לשנה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השכיחות של אבני כליה אכן עולה עם הגיל , אבל יש אבני כליה גם בגילאים צעירים. במטופלים צעירים עם ריבוי אבנים יש סיכוי גדול יותר למצוא הפרעה מטאבולית/גנטית. יש לך אבן זעירה יחידה (על פי סי טי) שלא היתה תסמינית מעולם. סביר להניח שזו אבן המכילה קלציום שכן היא נראית גם בUS. הברור המטאבולי לא העלה דבר. נהוג לחזור על הברור המטאבולי ואיסופי השתן לפחות פעמיים . אבן זו יכולה לעבור עצמונית ולא נהוג טפל בה בטיפול אורולוגי. מעקב תקופתי הוא הגיוני . נראה שאת נוקטת שטיפול שמרני (תזונתי) שמונע גדילת אבן/היוצרות אבנים נוספות . חשוב להקפיד על שתיית מים לאורך היממה שישמור על שתן מדולל, דיאטה דלת מלח, דלת אוקסאלאט וחומצה אורית שכן מרבית אבני הקלציום הם של קלציום אוקסאלט ופעמים רבות נמצא בהם גם משקעי חומצה אורית.

22/04/2018 | 13:34 | מאת: לילו

בת 72 סכרתית +לחץ דם אושפזה בעקבות רמת קיאטנין גבוה 3.6 וסוכר 50 שבוע לפני האישפוז סבלה משילשול קל חוסר תאבון חולשה כללית סחרחורות בלילה שלפני האישפוז סבלה מדפיקות לב מואצות וזיעה שוטפת בינתיים מקבלת נוזלים מלחים בלבד מזה 5 ימים ללא שיפור משמעותית ברמת הקריאטנין בוצע איסוף שתן ונמצא קיום של חלבון בבדיקת US נצפה שלא קיים הרחבה מוזר לי שהטיפול כרגע הוא נוזלים ומלחים בלבד , הטיפול התרופתי של הסכרת הוחלף בבה"ח בטענה שהכדורים אותם נטלה כ- 15 שנים גורמים לתופעת לוואי - שילשול וכנראה ומפה היאה תייבשה לגמרי איזה בדיקות רצוי לבצע במסגרת בה"ח או פילו בקהילה? אני מרגישה שברים נופלים בין בכיסאות בגלל העדר רופאים בכירים במחלקה אשמח להכוונה מצדך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לענות לשאלה בלי לבדוק את המטופלת (בדיקה גופנית שכוללת בין היתר מדידת לחץ דם בישיבה ובעמידה), בדיקות מעבדה נוספות (בניהן האם יש חמצת ומאיזה סוג היא, ממצאי משקע שתן) ולהכיר את נתוני הרקע (בניהם גם תפקוד כלייתי ונוכחות פרוטאינוריה בעבר), שמות התרופות הקבועות שלה ותרופות שנלקחו (אולי) סביב מחלתה הנוכחית (למשל תרופות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים – NSAIDS היכולות לגרום/להחמיר אי ספיקת כליות). מטופלים סוכרתיים עם יתר לחץ דם מטופלים פעמים רבות בתרופות המשפיעות על מערכת רנין אלדוסטרון (מעכבי המהפך וחוסמי הקולטן לאנגיוטנסין 2). במצבים של מחלה הגורמת לאובדן נוזלים מוגבר (שלשול למשל) ו/או ירידה ב INTAKE (שתייה ומזון) עלולות תרופות אילו לתרום להתפתחות לאי ספיקת כליות חדה. בזמן אי ספיקת כליות חדה חלק מהתרופות לסוכרת (למשל מטפורמין) עלולות לגרום להרעלה. אם הצוות המטפל התרשם כי הסיבה למצבה הוא מחלה שגרמה להתייבשות סביר מאד לבצע שינוי תרופתי ולתת רק נוזלים. התגובה לטיפול תכתיב צורך בטיפול /ברור נוסף. ממליצה לך לקבוע פגישה ולשוחח עם רופא בכיר, ולברר האם נפרולוג מעורב בניהול המקרה. בהצלחה

21/04/2018 | 14:55 | מאת: הילל

שלום רב למנהלות הפורום אלו מצבים/מחלות עשויים לפגוע בפרנכימה של הכליה מלבד חבלה עזה? והאם פרנכימה לא שמורה (דלה ) יכולה עם הגיל לגרום לאובדן תפקודי הכליה? איך ניתן לשמור על מבנה הפיזי של כליה (אם בכלל ניתן)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

פרנכימה דלה מצומקת היא הביטוי החזותי של מרבית המחלות הגורמות לאי ספיקת כליות כרונית (להוציא מספר מחלות בודד כדוגמת סוכרת, עמילואידוזיס). זהו המראה השכיח בהדמיה לכליה עם מחלה כרונית ובלתי הפיכה. הסיבות מגוונות ויכולות לנבוע מהפרעות מבניות בכליה או כלי הדם (מולדות או נירכשות), מחלות אוטואימוניות-דלקתיות, מחלות תורשתיות, סוכרת, יתר לחץ דם, תרופות ועוד . אם הסיבה שפגעה בכליה מערבת רק כליה אחת הכליה השנייה גדלה ומפצה. ניתן לנסות ולמנוע פגיעה כלייתית בכליה הטובה על ידי שמירה על אורך חיים בריא : לא לעשן, דיאטה (ים תיכונית דלת שומן מי החי, לא עתירת חלבון, דלת נתרן), טיפול ואיזון מחלות הידועות כמזיקות לכליה כגון יתר לחץ דם, סוכרת, דיסליפידמיה, שמירה על משקל גוף (BMI 20-25 מומלץ), הימנעות מתרופות שהן נוגדות דלקת שאינן על בסיס סטרואידים) וכו. אם התהליך הוא דו צדדי הרי ששתי הכליות יהפכו להיות עם פרנכימה דלה . קצב ההתדרדרות תלוי במחלה הראשונית ודרגת השליטה בה, כמו גם במחלות רקע נוספות ודרגת איזונן.

20/04/2018 | 12:17 | מאת: אלי

שלום רב .אני משתמש בכדור trtace2.5 להורדת לחץ דם השאלה היא היא כדאי לקחת את הכדור בשעה הראשונה של ההתעוררות בבוקר על מנת שהכדור יתחיל לפעול עוד לפני שהלחץ דם עולה ואז אני יהיה מאוזן לפחות לרוב שעות העבודה .אני מתחיל את היום ב5.5 בבוקר עד 5 בערב תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הכדור אמור לתת כיסוי של 24 שעות כך שמועד הלקיחה צריך להיות נוח לך (שלא תשכח). אם אינך מאוזן לאורך היממה כולה יש מקום לתגבר את הטיפול התרופתי. אנא פנה עם רישומי לחץ דם ביתי לרופא המשפחה.

מטופל בן 50 מגיע למרפאה עם תלונות של דחיפות ותכיפות יומית ולילית בהטלת השתן )חוסר יכולת להתאפק( וחוסר שליטה על מתן שתן במצבי לחץ )שיעול, מאמץ גופני ועוד(. בנוסף לתלונות על בעיות במתן שתן המטופל מתלונן על האטה בתנועתיות, נוקשות שרירים עד כדי קיפאון בתנועה, הפרעות בשיווי המשקל, רעד בלתי רצוני בשעת לחץ ובמנוחה, חוסר יציבות בהליכה. לאחר בירור ניורולוגי מקיף המטופל אובחן כסובל מפרקינסון. המטופל החל מעקב במרפאה נירולוגית, הותאם לו טיפול תרופתי, פיזיותרפיה, תזונה, שינוי בהרגלי חיים והתאמת ציוד לבעיות בדרכי השתן. לאחר כחודשיים המטופל מגיע שוב למרפאה עם תלונות של קשיים בריכוז, ירידה בתיאבון ועצירות. כמו כן הבעיות של השתן הוחמרו. הוא מתלונן על בריחת דחף, הרטבה לילית וחוסר יכולת לרוקן את שלפוחית השתן. 1 .הסבירו את התהליך הפתופיזיולוגי של הבעיה בדרכי השתן. הסבירו את הקשר למחלות הרקע. 2 .הכינו תרשים המתאר את התהליך הפתופזיולוגי של הבעיה בדרכי השתן. 3 .מה הן הבדיקות שיש לבצע כדי להגיע לאבחנה מה היא הבעיה בדרכי השתן. הסבירו את הרציונאל 4 .תארו את כל ההתערבויות לטווח קצר ולטווח ארוך שיש לבצע למטופל זה. הסבירו את הרציונאל לכל ההתערבויות , וכיצד יש לטפל בבעיות בדרכי השתן. האורולוג מעוניין שלא להכניס קטטר פולי – האם ניתן למצוא פתרון אחר לבעיות בדרכי השתן? הסבירו 0 .הסבירו את הקשר לציוד הרלוונטי לביצוע ההתערבות לטיפול בבעיה שנוצרה בדרכי השתן

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שלא אוכל להכין בעבורך את "שיעורי הבית". אמר בקצרה פרקינסון היא מחלה ניוונית של מערכת העצבים . היא גורמת גם לפגיעה בעצבים הקשורים לתפקוד התקין של השלפוחית. בין היתר המחלה עלולה לגרום לפגיעה בעצבוב של סוגר שלפוחית השתן או השלפוחית עצמה וכך למגוון של הפרעות ותסמינים בהתאם. הפגיעה העצבית עלולה לגרום להתכווצות יתר של שריר השלפוחית או לחילופין לתת פעילות שלו. התסמינים משתנים בהתאם לפגיעה. כך תכיפות במתן שתן, דחיפות במתן שתן עד חוסר יכולת להתאפק (incontinence) והרטבה לילית, דליפת שתן בעקבות מלאות יתר של השלפוחית, התרוקנות לא שלמה ומכאן הפרעה בתפקודי הכליות וזיהומים בדרכי השתן . עצירות שכיחה במטופלי פרקינסון עקב הפגיעה האוטונומית. גוש צואה נוקשה ברקטום עלול לגרום לחץ על השופכה ולאצירת שתן ו/או בריחת שתן עקב התמלאות יתר. טיפול תרופתי כגון תרופות אנטיכולינרגיות תרופות נוירולפטיות (תרופות אנטי פסיכוטיות), חלק מנוגדי דיכאון עלולים גם הם לגרום להפרעה. בגברים בגיל מסוים אין לשכוח גם הגדלה שפירה של הערמונית. האבחנה צריכה לכלול בדיקה הגופנית כולל בדיקה רקטלית (לשלול דחיסת צוא ולהעריך את הערמונית) תרבית שתן, בדיקת אולטרסאונד לפני ואחרי התרוקנות, ולפי הממצאים לעיתים מרחיבים את הברור לטסטים אורודינאמיים (שבהם בודקים, בין היתר, את יכולת ההתכווצות של השריר ואת הלחצים בסוגר). הטיפול הוא בהתאם לממצאים. בהצלחה

בן 32 בלי מחלות רקע. אין סוכרת. לחץ דם רגיל. עשיתי בדיקות דם בגלל חולשה מתמשכת וכאבי שרירים . וקבלתי את התוצאה הזאת. יומים לפני בדיקת דם היה לי הקאות. ולקחתי 2 אדוויל. . אני בחרדות שיש לי אי ספירת כליות. הקארטין שלי היה כל החיים 0.80

אם את לא רואה את הקובץ ששלחתי. אז הקארנטין שלי 2.40 לפתע. וbun 30

לא רופא עליך דבר ראשון להפסיק לבלוע משככי כאבים וביחוד אדוויל ודומיו כי יש להם פוטנציאל לגרימת נזק כילייתי. הכדורים הללו אינם סוכריות..... מעבר למה שהרופאות יאמרו לך מבחינה רפואית מקצועית. עליך לשפר את אורח החיים כדי להוריד את הקריטנין ולשפר את התפקוד הכילייתי תעשה על זה גוגול ותראה שדבר ראשון להפסיק לצרוך מזון מהחי ובראש בראשונה בשרררררררררררררררררררררררר.

עליית קראטינין מ- 0.8 ל- 2.4 מחייבת בירור דחוף המתבצע בדרך כלל במסגרת אשפוז. ממליצה לקחת הפניה מרופא המשפחה עוד הבוקר לחדר מיון לצורך המשך בירור.

תודה הלכתי למיון. ראו שהכל תקין חוץ קראטניין 1.27 . אמרו לי מוזר שיצא לי 2.40 . אמרו לי אולי התיבשות.. את מוצאת סיבה לזה? ומה אני אמור לעשות

בנתיים עד לנפרולוג תשתה תה קמומיל 3 פעמים ביום אל תעשה כרגע ספורט בעצימות גבוהה תפסיק לצרוך מלח תפסיק לצרוך מזון תעשייתי מהסופרמרקט כנס ליוטיוב ו/או לאתרים של מוסדות רפואיים ידועים חפש הרצאות ועצות לשיפור התפקוד הכלייתי והורדת קריטינין אבל שים לב לצפות רק בסרטונים באנגלית ממקור אמין תכתוב בוריאציות שונות: improving renal function and lowering creatinine

יכול להיות שמדובר בהתייבשות בשילוב עם האדביל שלקחת, אבל התפקוד הכלייתי עדיין לא חזר לערך התקין. לכן ממליצה בשבוע הבא לחזור על בדיקת דם בקופת חולים לוודא שחזר לתקין, לקחת באותה הזדמנות גם בדיקת שתן לכללית וליחס חלבון/קראטינין. אם אחד הערכים לא תקינים, כדאי להוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך בירור.