קריסת כליות לאחר לידה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/01/2013 | 17:58 | מאת: קרן

שלום רב, אחותי ילדה בניתוח קיסרי חירום בשל האטה בדופק עוברי לאחר אישפוז של כשבוע ימים בשל יתר לחץ דם (סובלת מיתר לחץ דם כרוני ומטופלת בכדורים). כמו כן, במהלך ההריון סבלה מסכרת הריון. יומיים לאחר שיחרורה מבי"ח, אושפזה בטיפול נמרץ נשימתי בשל ירידה דרמתית בהמוגלובין (מ-11.6 ביום השיחרור ל- 4.8 בתוך יומיים) וכשל בכליות. מאז מטופלת בדיאליזה כל יום. את טיפולי הפלזמה הפסיקו לעת עתה. כמו כן, מקבלת מנות דם. לאחר אישפוז של שבוע הכליות עדיין אינן מתפקדות כלל וההמוגלובין יורד ועולה ממדידה למדידה. אשמח אם תוכל להסביר על הקשר בין הדברים. כמו כן, אם ניתן לקבל המלצה על נפרולוג מומחה שניתן להתייעץ איתו. תודה מראש

03/01/2013 | 10:35 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

קרן שלום, אין לי את הפרטים המלאים אך מהמעט שנתת עולה בי החשד שמדובר במצב בו נגרמה המוליזה (כלומר הרס תאי דם) וזאת סביב נזק שמוביל גם לאנמיה הקשה (ירידת המוגלובין) וגם לאי ספיקת כליות. יש לכך מספר סיבות בתקופה שלאחר הלידה כשאחת המוכרות נקראת TTP/HUS . במקרים הנ"ל גם ספירת הטסיות יורדת. האם זה קרה גם כאן? הטיפול בחלק מהמקרים כולל טיפולי פלזמה עם החלפת הפלזמה של היולדת וזאת מתוך המחשבה שבפלזמה של היולדת, יש מרכיבים לא טובים שגורמים לכל הסבוך הזה. אין לאבד תקווה במיקרים הללו ולפעמים גם אחר תקופה מסויימת יש תהליך החלמה של הכליה שמאפשר הפסקת דיאליזה. לגבי היועצים- אני מנוע מלתת פה שמות. לשמחתנו יש לא מעט מומחים ומומחיות נפרולוגיה טובים בישראל.

07/01/2013 | 08:45 | מאת: קרן

תודה על תגובתך. אכן היתה ירידה בטסיות והערכת הרופאים היא כי אכן מדובר ב- HUS. נאמר לנו כי קשה לאבחן את המחלה בוודאות וכי הטיפול בה קשה. האם אין דרך לאבחון ודאי? מה מהות המחלה? מהו הטיפול ומהן השלכותיו על הגוף? האם עדיין יש סיכוי להחלמה של הכליות? כמו כן, אציין שלמרות טיפולי הפלזמה וקבלת מנות דם ההמוגלובין עדיין לא יציב. ירידה מ- 8.4 ל- 6.9 בתוך 10 שעות. אודה לתשובתך

מנהלי פורום נפרולוגיה