לקיחת תרופות להורדת לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/12/2016 | 17:46 | מאת: משה

אני לוקח את התרופות הבאות: CONCOR 5 MG EXFORGE 10MG/160 MG האם הן עשויות לפגוע בתפקוד המיני? בתודה,

קונקור שייך לקבוצה המכונה "חוסמי בטא" שכקבוצה נחשבת ככזאת שמעלה את השכיחות של פגיעה בתפקוד המיני אך ככל הנראה פחות ממה שסברו בעבר ("רק" בכ 0.5%). אם הקונקור לא ניתן לך כחלק מטיפול במחלת לב איסכמית/הפרעה בקצב הלב, הרי שניתן לראות מה עושה המרתו לתרופה אחרת. תרופות אחרות (לל"ד) המדווחות כמעלות את השכיחות של פגיעה בתפקוד המיני הן דיזוטיאזיד, פמיד, אלדקטון, קלונידין, ומטילדופה. יש לזכור כי להפרעות בתפקוד המיני יכולות להיות סיבות רבות שאינן קשורות לטיפול תרופתי, או קשורות לטיפול תרופתי אחר בשכיחות גבוה יותר (כגון טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה ביחוד מסוג SSRI).

15/12/2016 | 08:19 | מאת: משה

תודה עבור תשובתך. לא התייחסת לתרופה - EXFORGE 10MG/160 MG. מכאן אני מניח שאין לה השפעה על התיפקוד. אני צודק?

זו בהחלט לא תופעת לוואי שכיחה ומוכרת שלה. אם תיקרא את עלון תופעות הלווי כנראה שתוכל למצוא כי במקרים נדירים גורמת. אך זה נדיר.

מנהלי פורום נפרולוגיה