תודה ענקית ועוד שאלה נוספת!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/08/2016 | 08:33 | מאת: דינה

שלום רב!קודם כל תודה על תשובתכן המפורטת. אנו יודעים בוודאות שמדובר באוראטים,כי בעבר כבר יצאו אבנים קטנות ושלחנו לבדיקה,גם בדם לאורך שנים רבות יש רמה גבוהה של חומצה אורית,אך בחיים לא היו אירועים כה חריגים. אנו יודעים בוודאות שגם כרגע בכליות יש מלא אבנים קטנות וזה די מתסכל,אם כל פעם בעלי יצטרך להיכנס לסיבוכים כאלה.הבעיה שלצערי הרב אף אחד לא מתייחס למצב ואף אחד לא נותן טיפול מניעתי. האם יש טיפול מונע לאוראטים? תודה רבה,רבה דינה

ישנו טיפול מונע למצב זה - בשלב הראשון יש להקפיד על שתיה מרובה - לפחות 2 ליטר ליום, ועל תזונה דלת פורינים. מומלץ לפנות לתזונאי לצורך הדרכה. שינויים תזונתיים נוספים חשובים - למשל המנעות משתיית אלכוהול ככל שניתן וכן שמירה על רמת ויטמין B12 תקינה שכן חסר B12 מגביר את יצור חומצה אורית בגוף. בשלב הבא, אם האמצעים התזונתיים לא עוזרים, הרופא עשוי לתת תרופה הגורמת להבססה של השתן, המפחיתה את ייצור האבנים. אם למרות זאת ימשיך לייצר אבנים - תרופות המפחיתות יצור והפרשה של חומצה אורית כגון אלוריל. מומלץ לפנות לנפרולוג / אורולוג לצורך הכוונה וטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה