כאבים בשלפוחית במותניים חיידק בשתן,שתן צהוב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/07/2016 | 17:46 | מאת: אור

שלום לך דוקטור, בשבוע שעבר כתבתי לך ובקשתי תשובה לשאלותי ואת לא ענית לי. האם הלכה לאיבוד ההודעה שלי. אני בלחץ. ומרגישה שיש לי בעיה בכליות, ולא יודעת אפילו לאיזה רופא ללכת, אפילו פרטי. אנא עזרי לי.

מצרפת את התשובה, יתכן שלא שמת לב - כאבים בשלפוחית השתן ובמותניים מחייבים קודם כל שלילת זיהום (דלקת בדרכי השתן) ואבנים בדרכי השתן. אלה הסיבות השכיחות לכאב. לעיתים גם כשיש דלקת אין צמיחת חיידק, למשל משום שנטלת אנטיביוטיקה לפני הנטילה, ולכן מקרים אלו עשויים לבלבל. הקראטינין תקין, כלומר בשלב זה לא מדובר באי ספיקת כליות. הבירור הראשוני כולל כמובן אנמנזה (הערכת ההיסטוריה הרפואית הרלוונטית ומאפייני התלונות), בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה כלליות וכן בדיקת שתן לכללית ומשקע, תרבית שתן וכן שתן ליחס אלבומין/קראטינין. גם ה- CT חשוב בשאלת אבנים בדרכי השתן. בהתאם לממצאים הראשוניים תופני על ידי רופא המשפחה להמשך בירור - אורולוגי / נפרולוגי. במידה וכל הבדיקות הללו תקינות, יהיה מקום לשקול גם הערכת גיניקולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה