לחץ דם גבוה בהריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/05/2014 | 23:09 | מאת: קארין

שלום רב, אני בת 35 בהריון ראשון בשבוע 30. סובלת מלחץ דם גבוה לפני ההריון ונטרלתי כל יום קרדילוק 2.5 מג ביחד עם אקספורג . מהרגע שנכנסתי להריון הרופא במרפאה להריון בסיכון אמר לי להפסיק לקחת את האקספוראג ולהמשיך רק עם הקרדילוק. הלחץ דם היה בסדר עד חודש רביעי ומחודש חמישי התחיל לעלותו משישי הוא מגיע גם ל 170/100 רק בישיבה של כמה דקות. בשכיבה תקין 120/70. כרגע הרופא העלה לי את המינון של הקרדילוק ל 15 מג ליום ועדיין אין שיפור . רציתי לדעת אם יש עוד איזו תרופה שאני יכולה לקחת כדי להוריד את הלחץ דם , אני מפחדת שהוא יעלה עוד ולא אוכל לעבור לידה רגילה. שמעתי שיש תרופה בשם אלדומין שמותרת בהריון? האם יכולה להועיל? האם אתה ממליץ ללכת להתייעץ עם נפרולוג מומחה בנוסף לרופא נשים בהריון בסיכון? תודה רבה קארין

13/05/2014 | 11:03 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

בהחלט הייתי פונה לנפרולוג. יל"ד בהריון אבל דורש שת"פ בין רופא הנשים למומחה בתחום ל,ד. אלדומין היא התרופה שנחקרה הכ הרבה ביל"ד בהריון והיא יחסית בטוחה זוהעי בודאי אחת האלטרנטיבות. יש לזכור שהיא יחסית עם אפקט קל על ל"ד ובנוסף חשוב לזכור שיעדי הטיפול בהריון אינם דומים לאדם שאינו בהריון (דהיינו מתחת 140/90) אלא מעט גבוהים יותר.

13/05/2014 | 12:40 | מאת: קארין

תודה רבה על התגובה המהירה, אשמח לדעת אם ניתן להגיע אלייך להתייעצות פרטית מכיוון שאני חא מכירה רופא נופרוחטג שמתמחה בהריון גם ואני כבר בשבוע מתקדם של ההריון. האם ישנה אפשרות לפנות אלייך למרפאה לקבוע תור? תודה רבה!

מנהלי פורום נפרולוגיה