בדיקת זהב לתפקודי כליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/10/2020 | 21:19 | מאת: מאיר

שלום פרופסור ברור לי שזה רק פורום אבל אשמח אם תוכל רק להגיד מה דעתך. אני בן 29 לא שותה לא מעשן במשקל תקין לא אוכל יותר מדי בשר ולאחרונה גם ירדתי למצב שעושה ספורט פעם בשבוע קצת ריצה. לאורך 7 שנים אחרונות רמת קריאטנין בדם נעה בין 1.10ל-1.25. עשיתי 2 בדיקות לאחרונה בהפרש של שבוע וקיבלתי 1.3 יציב עכשיו לפי הערכים של כללית זה גבוה. מעבר לזה כול הבדיקות כימיה סוכר אוריאה וכנל הכול תקין ויפה בנורמה,כנל לגבי ספירת דם ומאגרי ברזל ותפקודי הורומנים ובלוטות. נשלחתי לעשות איסוף שתן פעמיים ויצא קריאטין קלירנס 99(השתדלתי לעשות הכי תקין שאפשר בשבת ולאסוף שתן). PROTEIN- URINE 24h-48 בנוסף לחץ דם 127 על 81. הנפרולוג אמר לי שאם US כליות תקין אין לי בעיה נפרולוגית. יש לי מספר שאלות בבקשה? -חלילה לא חולק על דעתו אבל האם ישנה בדיקת זהב שיכולה להגיד לי מה מצבי ואז אקח את תוצאות הקריאטין 1.3 בפרופורציות ולא אלחץ מבעיה בכליות. -האם תוצאה כזו שטיפה יותר גבוהה מהרגיל אצלי שזה 1.22 יכולה לגרום לכאבי ראש ועייפות? -והכי חשוב האם זה סימן שהתוצאה יכולה לעלות עוד ואני לפני עלייה נוספת ל1.4? -קריאטנין קלירנס יותר אמין אפשר להירגע?

אין בדיקה אחת בשימוש "קליני" זמין שיכולה ב 100% לתת תשובה כשרק הקראטינין מעט מוגבר. קראטינין מעט מוגבר לא תמיד משקף פגיעה בתיפקוד הכלייתי. לדוגמה באנשים עם מסת שריר גדולה , דיאטה עתירת בשר שימוש בתרופות מסוימות. רק מעקב ומגמה לאורך זמן. אם מבנה הכליות תקין, אין חלבון בשתן, משקע שתן (שתן למיקרוסקופ) תקין והקראטינין תקין בדם , סביר להניח שאין מחלת כליה. העובדה שחישוב קראטינין קלרנס יצא תקין תומכת בכך שהתפקוד הכלייתי תקין (אך יש לא ב 100%). לכן מומלץ שתמשיך מעקב תקופתי (מדידת לחץ דם, בדיקת קראטינין, יחס אלבומין לקראטינין בדגימת שתן ומשקע שתן) תשובת הקראטינין הזו אינה יכולה להסביר עייפות.

מנהלי פורום נפרולוגיה