הטלת שתן מרובה גם בלילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/10/2020 | 09:19 | מאת: יעל

שלום, יש לי צורך כל הזמן ללכת לשירותים גם כשאני בבית ממש כל כמה דקות. אם אני בחוץ זה גם יכול לבוא וזה גם לוחץ. אנחנו כעת בקורונה אז אני בבית וללכת בחוץ זה ממש סיבוב קטן להליכה.כשאני עושה אולי לפחות פעמיים שתן לפני שאני יוצאת. אני לא ישנה טוב בלילה ( מה שגורם לעיפות ביום) כי אני גם כמה פעמים בלילה. מנגד, אמא שלי אומרת שאני שותה המון... חשוב לי לציין שאני מרגישה צורך לשתות ולא מבינה למה.. השתייה שלי זה "נס קפה עלית" עם קצת חלב והרבה מים קרים.- תמיד אני שותה כך.. כך שאני לא חושבת שזה "הקפה". האם לדעתך זה המשקה או הכמות או שיש לי בעיה. אציין שבבוקר תמיד אני הייתי שותה 2-3 כוסות לפני יוצאת לעבודה. ובאופן כללי זה מה שאני שותה-גם אם לא בריא.. מה שמוזר לי תהליך הפינוי התכוף.. .

תכיפות במתן שתן יכולה להעיד על דלקת ולכן חשוב לעשות תרבית שתן. בעיקר אם מלווה בתחושת צריבה. אם אין זיהום, יש להבין האם את נותנת כמות שתן גדולה כל פעם, וכמה סהכ שתן את נותנת ביום. עד 3 ליטר זה תקין. אם אכן נותנת שתן בכמות רבה יש לבצע בדיקות דם ושתן להערכת רמת הסוכר, סידן , תפקודי כליות ועוד

13/10/2020 | 19:41 | מאת: יעל

תודה. אין לי צריבה. עדיין לעשות תרבית? איך אפשר לכמת את כמות השתן? האם לנהל איזה שהוא יומן אבל שוב איך אדע כמה זה 3 ליטר?

אם אין צריבה ואין הרבה כדוריות דם לבנות בסטיק שתן סביר להניח שאין זיהום ואז תרבית שתן אולי מיותרת. לצורך כימות כמות השתן יש לקחת מיכל לאיסוף שתן 24 שעות מקופת חולים. שתן ראשון של בוקר בשירותים. כל היום, הלילה והשתן הראשון של הבוקר בו מסתיים האיסוף למיכל האיסוף

מנהלי פורום נפרולוגיה