תיפקודי כליות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/05/2020 | 18:18 | מאת: גורי

אני לאחר כריתת כליה ושופכן עקב מחלת הסרטן בביקור אצל נפרולוגית היא רשמה chronic kidney disease,stage 3 (moderate לפי חישוב mdrd שעשיתי שכתוב באינטרנט הגיל שלי 66 והקריאטנין 1.87 יצא שהכליה שלי עובדת ב38 אחוזים האם זה הגיוני והאם יש מצב שזה יחמיר תודה

מחלת כליות כרונית שרגה 3 מוגדרת כאשר ערך ה gfr הוא בין 30-60, ולכן את אכן נמצאת בדרגה זו. אם מדובר בסמיכות יחסית לניתוח, יכול להיות שעוד יהיה שיפור בתפקוד הכלייתי. התפקוד בהחלט צפוי להדרדר עם השנים וחשוב לבצע את המאמצים להאט את ההדרדרות - למשל לאזן לחץ דם, להמנע מעישון, להמנע מתרופות שיכולות לפגוע בכליה, תזונה מותאמת ועוד

מנהלי פורום נפרולוגיה