תפקודי כליות לאחר ניתוח נפרוירטקומי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/04/2020 | 12:09 | מאת: גורי

שלום דר עברתי לפני חודש כריתת כליה ושופכן עקב סרטן tcc שבוע לאחר הניתוח עשיתי בדיקת תפקודי כליה והקריאטנין שלי הוא 1.71 האוריאה 57 ופוטסיום 5.3 האם הפגיעה בתיפקודי הכליה היא הפיכה בנוסף לפני הכריתה היה לי igan עם תיפקודי כליה תקינים תודה על תשובה

מיד לאחר כריתת כליה יש אובדן של כ50% בתיפקוד הכלייתי ולכן ניתן לראות עליית קראטינין שצפוי לרדת כשהכליה הנותרת עוברת שינויים שיאפשרו לה לפצות "לעבוד גם בעבור הכליה שאיננה". אם אכן התיפקוד הכלייתי היה תקין טרם הניתוח הרי שאחרי חודש ימים 1.7 הוא ערך חריג.הוא גבוהה מהמצופה. יתכן שהכליה הנותרת היתה בכל זאת חולה מלכתחילה ולכן יכולה לפצות פחות טוב(אולי מישנית ל IGAN שלך), או שקרה מהו סביב הניתוח ואחריו (האם מהלך הניתוח היה תקין?, האם אתה נוטל תרופות משכחות כאבים מסוג NSAIDS כגון אדויל , עלולות לפגוע בכליה? כדוגמאות ). מומלץ לפנות לרופא המטפל. אשלגן 5.7 מעט מוגבר כי להמעיט בצריכת ירקות ופירות ולחזור על הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה