פענוח ממצאי בדיקת מיפוי כליות דינמי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/01/2020 | 16:22 | מאת: עמרי

שלום. אני בן 33 בריא, עושה ספורט (חדר כושר) לא נוטל סטרואידים למיניהם, לפענים לוקח חלבונים ולפעמים לוקח ממריצים לפני אימון שקונים בחנויות מיועדות לכך, מעשן לפני כשנה אמי (בת 53) חלתה באי ספיקת כליות מסיבה לא ידועה. ולא היה ניתן להבחין בגורם מאחר והיא הגיעה לבית החולים במצב לא טוב כאשר הכליות היו במצב קשה ביותר וגודלן הצטמצם עד אשר לא היה ניתן לבצע בדיקות לחלק מהכליה במעבדה. אמי אושפזה לפני 4 שנים בערך בבית חולים עם לחץ דם גבוה באופן דרמטי (מעל 250 אם אני לא טועה) וגרם לה באותה תקופה ובאשפוז לטשטוש מלא של הראיה, כאבי ראש מטורפים, הקאות, ורגליה בשנים האחרונות היו נפוחות בצורה מפחידה כל הזמן, אך הנפרולוג לא ראה לנכון לבדוק את נושא הכליות למרות שהתאשפזה במחלקה הנכונה. כמו כן רופא המשפחה שהתלוננה בפניו במשך שנים על בעיות בלחץ הדם ובנפיחות ברגליים וכאבי ראש לא לקח ברצינות את הנושא. לפני כחודשיים החלטתי לתרום לאמא כליה, ובהחלט עברתי את כל הבדיקות שהתבקשתי.. בשל במסויים החליטו לבקש ממני בדיקת שתן נוספת.. ואכן ביצעתי. לאחר כשבועיים קיבלתי שיחה מבית החולים שבו אמור להתבצע הניתוח ובישרו לי שאיני יכול לתרום כליה ועליי לפנות למעקב נפרולוג מאחר ובבדיקות השתן התגלו כדוריות דם אדומות (מיקרוסקופי) מעל הנורמה (10 כדוריות) בשתי הבדיקות שביצעתי. הופניתי לבצע בדיקת מיפוי כליות בנוסף לבדיקת שתן 24h ואלה הממצאים: CREATININE- U 24h 2156 mg 24 hr CREATININE- U SAMPLE 103 mg dl השאר נראה בטווח בנורמה. מיפוי כליות דינמי: לאחר הזרקת 8 מיליקורי של dtpa Tc -99 m, כשבד בבד הוזרקו lasix 20 mg, דהיינו בפרוטןקול t-0 ממצאים: פרפוזיה, תפקוד והפרשה שמורים בשתי הכליות. תפקוד יחסי: 47% ימין 53% שמאל מיפוי תקין. האם לאחר בדיקת מיפוי הכליות אוכל להיות אופטימי או שמה בדיקת השתן המעידה על הימצאות דם מיקרוסקופי בשתן יכולה עדיח להעיד על בעיה שעל פניו נראתה בהתחלה כתורשתית הדורשת בדיקה ? והאם עליי להמשיך בבדיקות אחרות ואיזה ? מודה מראש

מפנים בדרך כלל למיפוי כליות דימני כשיש עדות להרחבה של דרכי השתן ורוצים לדעת עם היא נובעת מחסימה שמפריעה לתיפקוד הכליות. אם לא ראו בהדמיה מקדימה של הכליות שיש בעיה זה משןנה שהופנת. אתה דיווחת על החלק הסטאטי של המיפוי ובו נראה תיפקוד הכליות יחסית אחת לשניה הוא שןןה, שזה תקין. המיפוי לא יכול לאבחן מחלות תורשתיות או סיבה להמטוריה מיקרוסקופית. ממליצה לך להגיע לבדיקת נפרולוג . יהייה טוב אולי שתגיע ביחד עם אימך ומסמכים רפואיים ובדיקות דם ושתן שלה מאותו אישפוז ומהתקופות שקדמו לו.

מנהלי פורום נפרולוגיה