חלבון בשתן מהו המשך טיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/10/2019 | 21:01 | מאת: מיקי

ד"ר שלום וברכה אני סכרתית בת 48 התחלתי אינסולין לפני כחצי שנה, הרופאה אמרה שיש לי חלבון בשתן... ולא הסבירהמה עליי לעשות עם זה, בדקתי במדיהNEPHROPATHY DIABETIC הערכים של מיקרואלבומין היו כ-700 והבנתי שזה יכול להחמיר, למי לפנות, מה עליי לעשות על מנת למנוע הידרדרות? פוחדת מהמחר.... תודה מראש

סבירות גבוה כי מדובר בנפרופטיה סוכרתית אם יש סוכרת ארוכת שנים, נוכחות של פגיעה עינית של סוכרת. נהוג לאזן מיטבית גורמי הידועים כמאיצים את הידרדרות התיפקוד הכליתי באם אינם מאוזנים . מכאן יש צורך באיזון לחץ דם, איזון סוכרת קפדני, הפסקת עישון , טיפול בדיסליפידמיה. כמו כן נהוג לתת טיפול תרופתי (במעכבי ציר מערכת הרנין אנגיוטנסין ) , להמליץ על דיאטה דלת מלח, הורדת משקל ל BMI שפחות מ 25 ופעילות גופנית. יש מקום למעקב מרפאת סוכרת ונפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה