פענוח בסיטי - אנדומה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/09/2019 | 09:39 | מאת: נטלי

שלום, ביצעתי סיטי גבי בשל כאבי גב חזקים ויש לי בקעי דיסק. בלי קשר אובחן מבנה אובלי בקוטר כ 2.2 ס"מ אינפריאורית לאדרנל שמאל ורושם שבצמוד לאדרנל לא ברור האם נובע אדנומה? והסתיידויות דפניות אחדות באאורטה בטנית. מה זה אומר? איזה בירור אני צריכה לעשות? מודאגת

הממצא באדרנל - אינסידתלומה - ממצא מקרי שהודגם ״בטעות״. לרוב חסר משמעות אך יש לבדוק האם מפריש הורמונים מסוימים. הרופא המטפל יפנה אותך לבדיקות הדרושות. ההסתיידויות באורטה מעידות על טרשת עורקים. יש לבדוק האם יש יתר לחץ דם, כולסטרול מוגבר, סכרת. האם משקל הגוף תקין. עישון? כל אלה גורמי סיכון לטרשת עורקים אשר יש לטפל בהם.

25/09/2019 | 08:17 | מאת: נטלי

תודה על התגובה. לגבי טרשת עורקים. אתמול נבדק לי לחץ דם היה לי דווקא נמוך, אין לי בעיות סוכר, לא מעשנת שוקלת 80 קג לגובה 1.68, לא עישנתי בחיים כולסטרול יש מעט בסביבות 200. האם זה קשור לDVT שעברתי לפני 25 שנה ברגל שמאל. אבל עשו לי בדיקות רבות זה היה קשור לאחר ניתוח גב ולקיחת גלולות לא משהו תורשתי. אני ממש מודאגת

לא נראה שהממצאים קשורים ל dvt. על פי התיאור מדובר בממצאים קלים בלבד ולכן בשלב זה ממליצה על מעקב בלבד

מנהלי פורום נפרולוגיה