לאחר ריסוק אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/09/2019 | 17:39 | מאת: יוני

ד"ר שלום רב עברתי לפני כשבוע ריסוק וקבלתי מרשם לתרופה "קסטרול XL 10 מ"ג ונראה לי שזה גורם לי לסחרורות חולשה ומתן שתן בזרימה חזקה האם זה חובה לקחת את הכדור הזה למשך שבועים על אף שגמרתי לפלוט אבנים תודה מראש

הכדור עלול לגרום לירידת לחץ דם. אם הריסוק היה של אבן חוסמת לעיתים יש שיתון יתר (מהאזור שהיה חסום והשתחרר) מה שעלול לגרום להתאבדות אובדן מלחים. מומלץ שתלך להיבדק כולל בדיקת לחץ דם גם בעמידה ובדיקות דם. מומלץ להיוועץ עם האורולוג שטיפל בך או אם פורום אורולוגי. עד אז לא לקחת קסטרל או להקטין מינון

מנהלי פורום נפרולוגיה