K+ Potassium מעט מוגבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/07/2019 | 07:05 | מאת: גדי

רקע כללי:בן 41 עם אנמיה קלה ו 2 אבני כליות קטנים מאוד ולא משמעותיים על פי הרופא לוקח 2 קפליות אשלגן ציטראט מזה כ 8 חודשיים כטיפול מונע עקב ציטראט נמוך מאוד בבדיקה . מבצע פעילות גופנית מאוד עצימה (ריצות ארכות וחדר כושר). לח דם נמוך בסביבות 95/56 דופק נמוך מאוד 32( בוצעה בדיקה לב במאמץ- תקין) בבדיקה האחרונה קריאטינין 0.96 אוריאה 41 ה Potassium יצא 5.2 כאשר בבדיקה הקודמת לפני כחודשיים הערך יצא 4.5 כמו כן שמתי לב שבבדיקת קלציום חלה עלייה מ 9.6 ל 10.3 שאלתי מה הסיבה לדעתך לעלייה באשלגן והקלציום(הבנתי שעלייה באשלגן היא מסוכנת),האם מדובר בגלל כדורי האשלגן שאני נוטל תזונה עתירה בסידן או סיבה אחרת? תודה

התרופה מכילה אשלגן. יכול להיות שעובדה זו , ואולי תזונה עשירה באשלגן (למשל פירות קיץ), שימוש בתרופות שונות המעקבות הפרשת אשלגן בשתן (כגון משכחי כאבים נוגדי דלקת שאינם על בסיס סטרואידילי עקב פציעת ספורט למשל) היא שתרמה לעליה. בבעלי תיפקוד כלייתי תקין בהינתן שאין שימוש קבוע של תרופה שמעקב הפרשת אשלגן בשתן אין חשש אמיתי מהיפרקלמיה מסכנת חיים . התרופה מכילה גם ציטראט שיכול באופן תאורטי לגרום לעליה בקלציום הקשור לחלבון (לאלבומין) וכך עליה בקלציום בדם. מומלץ לחזור על הבדיקות. אנמיה מחייבת ברור לסיבתה.

מנהלי פורום נפרולוגיה