כדורים המתאימים לאדם הסובל מקראטנין מעט גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/07/2019 | 00:02 | מאת: חני

שלום רופאות נכבדות, אבי יש לו קראטינין מעט גבוה והוא צריך לשמור דיאטה בגלל זה. שאלותיי הן : 1) לאבי מצאו דלקת שדרה מקשחת אי לכך עד שהוא יראה ראומטולוג הוא צריך לקחת משככי כאבים. העניין הוא שאקמול כבר לא משפיע עליו יותר, משום שהוא לוקח אותו לפני כל שנת לילה ברציפות. נתנו לו כדור אחר, אבל הוא גורם לו לעצירות. האם ידוע לכן על משכך כאבים אחר שיכול לקבל אדם הסובל מקראטינין גבוה ולא גורם לעצירות? 2) היות ואבי סובל גם מברזל נמוך, והוא תת משקל, והכדורים הרגילים מכל הסוגים לא עוזרים לאבי להגדיל את הברזל, חשבתי שכדורי סיפרולינה יכולים לעזור, האם ידוע לכן אל מניעה לקחת כדורי ספירולינה לאדם הסובל מקראטנין מעט גבוה? בתודה רבה!

1. רצוי שלא יקח משכחי כאבים מסוג NSAIDS - כגון וולטרן/אדוויל/ארקוקסיה שעלולים להחמיר אי ספיקת כליות. אפשר לנסות אופטלגין או פשוט לתגבר מרככי צואה 2. אני לא מכירה את תכולת המינרלים שמכילה ספירולינה אך באופן תאורטי היא עלולה להיות עתירת מגנזיום/אשלגן . תלוי בדרגת אי ספיקת הכליות שלו ובמצב האלקטרוליטים הבסיסי אך זה עלול להיות מסוכן. תתעצי עם רופא המשפחה בנוגע למתן ברזל תוך ורידי והצורף בברור מערכת העיכול.

מנהלי פורום נפרולוגיה