ל.ד. לא מאוזן וכשל כלייתי דרגה 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/03/2019 | 03:22 | מאת: אבי

בגלל ל.ד גהוהה קופץ מעל220 . ולקיחת תרופות מרובות כגון אקפרוג נורמופריסן פוסיד קדקס...ונוספות לבלוטת התריס ולחומצה אורית ועוד....כשל כלייתי דרגה4 תוצאות. אוריאה 165 קריאטנין 3.5 חומצת שתן 10.5 אשלגן 6.5 מטופל באבקה.זרחן 5.65 איך אוריד? סידן נמוך אבקש טיפול מיידי כי תור לנפרולוג חודשים רבים תודה לתשובתכם המיידית

לא אוכל לייעץ לך על טיפול תרופתי. נראה שאתה נוטל תרופות רבות ולכן מדובר במקרה מורכב. הטיפ החשוב ביותר הוא הפחתת כמות המלח שאתה אוכל - חשוב ביותר! אנשים עם אי ספיקת כליות רגישים מאוד גם לכמויות קטנות של נתרן. האם אתה נוטל את הנורמופרסן 3 פעמים ביום? זו תרופה יעילה אך עם משך פעילות קצר ולכן אם נוטלים אותה רק פעם ביום יכולה לגרום לאפקט "ריבאונד" של עליית לחצי הדם. ממליצה לנסות להקדים את התור. צריך לבדוק אותך, להבין האם יש גורם ללחצי הדם הלא מאוזנים ולטפל בהתאם (לדוגמא עודף נוזלים בגוף, שלילת הצרות בעורק הכליה אם לא נעשתה וכו'). בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה