אוסטאופורוזיס ~ אבני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2019 | 04:03 | מאת: רן

בן 60 סובל מאוסטיאופורוזיס ויש היסטוריה של אבנים בכליות . מקבל עירוי אקלסטה . צורך בערך 300 מ"ג סידן ליום מהמזון עם 1000 יחב"ל ויטמין די בנוסף לוקח סידן ציטראט 250 מ"ג לפני השינה עם חצי כוס מים . אני יודע שזה לא מספיק , אבל אני מפחד שריבוי סידן עלול לגרום לאבנים או אפילו הסתיידות עורקים .

גם במצבים של אבני כליה ההמלצה הינה לצריכה נאותה של סידן, 1000-1200 מ"ג ליום. הסידן מהמזון קושר אוקסלט במערכת העיכול ובכך יכול להפחית יצירת אבנים. כמובן שהסידן חשוב במקרה שלך גם לאוסטאופרוזיס. כמות הויטמין D שאתה נוטל הינה מספקת ועדיף שלא להעלות מינון במקרה של אבני כליה. ממליצה לבצע איסוף שתן 24 שעות לסידן, אוקסלאט, נתרן, חומצה אורית, קראטינין וציטראט במידה ולא בוצע לאחרונה, כדי שניתן יהיה לתת המלצות תזונתיות בהתאם.

מנהלי פורום נפרולוגיה