איסוף שתן 24ש.......

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2019 | 00:33 | מאת: משה

לאחרונה יש הדרדרות בתפקוד כליות שהיה נורמלי ועכשיו גבולי . ב-א.ס נצפתה אבן קטנה מאוד ללא הפרעה . לציין שב-15 שנים האחרונות היו 2 ארועים של אבנים שכנראה נפלטו החוצה .איזה איסוף שתן או/ו ב.דם אני צריך לעבור כדי לברר את הסיבות לירידה בתפקוד כליות ולגבי האבן . אני בן 52 וסובל מקרון הרבה שנים , קדם סוכרת , ערמונית מעט מוגדלת . במשך שנים סודיום בסרום נמוך יחסית 130 וזאת למרות שאני לא ממעיט בצריכת מלח או מזון מעובד. לחץ דם 88/136

מחלת קרוהן יכולה להיות קשורה ביצירה של אבני כליה מסוג קלציום אוקסלאט, בשל ירידה בספיגת האוקסלאט במעי. ממליצה לבצע איסוף שתן 24 שעות לקראטינין, סידן, זרחן, אוקסלאט, מגנזיום, חומצה אורית, נתרן, ציטראט - בהתאם ניתן יהיה לתת הנחיות תזונתיות בניסיון להפחית את יצירת האבנים. קרוהן יכולה להיות קשורה במחלות כליה נוספות, בעיקר אם מדובר במחלה פעילה, ולכן ממליצה לפנות לרופא להמשך בירור. בנוגע לרמת הסודיום הנמוכה - יכולות להיות לכך סיבות שונות אולם נדיר שרמת הסודיום תהיה נמוכה בגלל צריכה נמוכה ולרוב הסיבות הן אחרות. כדאי דווקא להפחית את צריכת הסודיום שיכולה לעזור במניעת אבני כליה.

מנהלי פורום נפרולוגיה