עודף סידן באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/02/2019 | 16:49 | מאת: עודד

היי, מאובחן בסרקואידוזיס מזה כשנתיים., ללא טיפול כאשר כל הסממנים תקינים. לאחרונה בדיקות איסוף שתן בהפרש של כמה חודשים אינן תקינות: calcium/urine 380 calcium/urine 407 מהו הנזק היכול להיגרם לכליות במצב מתמשך עם נתונים כאלה? האם סטרואידים שנותנים למטופלי סרקואידוזיס יכולים לעזור ללא נזק? תודה

מניחה שהערכים שהצגת מדגימים את כמות הסידן במיליגרם ל- 24 שעות. העליה בהפרשת סידן יכולה לגרום ליצירת אבנים בכליות. חשוב להקפיד על שתיה מרובה ותזונה דלת נתרן, דברים שיכולים להפחית את הסיכון ליצירת האבנים. כדאי גם לבדוק את רמת הציטראט בשתן שיכולה להשפיע על הסיכון להווצרות אבנים. לציין כי סטרואידים יכולים לעזור על ידי הפחתת ערכי הסידן בדם, אולם אם זו הסיבה היחידה לטיפול, כדאי להתחיל בטיפולים תזונתיים. ככל תרופה, גם לסטרואידים תופעות לוואי ועל כן יש לבחון היטב את כדאיות השימוש בהם. כמובן שישנם מצבים בהם אין מנוס אלא להשתמש בסטרואידים, שהם תרופת הבחירה בסרקואידוזיס, כגון מחלה ריאתית או אי ספיקת כליות משנית לסרקואידוזיס.

מנהלי פורום נפרולוגיה