אי שליטה על השתן - ת.מעבדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/02/2019 | 01:10 | מאת: LISA

אימי בת 80 . ללא מחלות רקע פרט לשומנים בדם שנמצאים בנורמה תחת סטטין . אינזימי כבד בגבול העליון של הנורמה . בשנים האחרונות אי שליטה על השתן גם ביום ובלילה( תכיפות ודחיפות - קמה 5 פעמים בלילה !) שהוחמרה מאוד בחודשים האחרונים . בגלל מחסום הבושה לא טיפלה עד שלחצתי עליה שהיא חייבת לעבור בירור בהקדם . רופא המשפחה הפנה אותה לבדיקות דם ושתן ( צרפתי את התוצאות ) וגם א.ס כליות ודרכי שתן ( התור נקבע לעוד שבועיים ) . להבנתי , לפי הבדיקות ( דם ו)שתן יש עדות לנוכחות דם בשתן שעלול להיגרם ע"י אבנים , דלקת ( בבדיקת תרבית אין חיידקים ) , מחלת כליות ועוד ו.....אני דואג . לי היה ארסיסי בכליה . אשמח לדעתך והאם אני צריך לפנות אתה גם לנפרולוג / אורולוג / אורתופד ע"ש ? האם יש צורך באיסוף שתן 24ש ?

14/02/2019 | 01:17 | מאת: LISA

צרפתי בהודעה הקודמת 4 מסמכים של בדיקות דם ושתן ומשום מה אני לא רואה אותם בפורום ??!! RBC CALC U STRIP ...... 30 PROTEIN U STRIP ........10

14/02/2019 | 01:57 | מאת: lisa

שכחתי לציין שאימי סובלת מאוסטיאופורוזיס קשה ומטופלת בפרוליה 4 שנים .

ראשית לנשום. בריחת שתן שכיחה בנשים לאחר לידות והיחלשות ריצפת אגן. אנחנו לא יכולות לראות קבצים מצורפים. סטיק שתן הוא לא אמין לכמת חלבון. מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות, לשלוח שתן ליחס חלבון וקראטנין (בשלב ראשון שכן איסוף יכול להיות קשה לביצוע טכני באישה מבוגרת), ושתן לבדיקת מיקרוסקופ. אם אין הבדיקות הראשוניות הן תקינות הייתי ממשיכה בייעוץ של אורוגניקולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה